Volume mongozo bier groeit 38 %

18 maart 2015
Volume mongozo bier groeit 38 %

Het Nederlandse Mongozo, bekend van het biologisch, glutenvrije en fairtrade pils, witbier en de exotische fruitbieren heeft
in 2014 de hoogste volumegroei ooit gerealiseerd. De export naar China, Canada en andere Europese landen zorgde voor de meeste groei.

*Bier uit een kokosnoot*
Jan Fleurkens, Directeur Mongozo: "Tijdens het bestaan van Mongozo sinds 1994 is er nog nooit een jaar geweest met zo’n grote explosieve volumegroei als in 2014. Het ging soms zelfs zo hard dat we niet aan de vraag konden voldoen en er geen bier meer was. We hebben de productie continu naar boven toe moeten bijstellen met een ongekende volumegroei van 38 procent tot gevolg. We zien dat overal ter wereld de vraag naar biologisch, glutenvrije en fairtrade gecertificeerde producten toeneemt. Ook speelt onze bijzondere presentatie, bier uit een kokosnoot, een grote rol in het wereldwijde succes. Het is natuurlijk ook apart om bier te drinken uit een kokosnoot."

*Export*
In 2014 zijn meerdere landen waaronder Griekenland, Malediven en Kenia aan de inmiddels ruim 30 tellende exportlijst toegevoegd. En daar blijft het niet bij. Momenteel lopen er gesprekken met de USA, Kameroen en Maleisië.

*Over Mongozo*
Mongozo bestaat sinds 1994. In september 2010 is Mongozo Premium Pilsener op de markt geïntroduceerd. Dit pils heeft al drie jaar op rij de World Beer Award gewonnen voor beste glutenvrije pils. Na jaren van ontwikkeling is daar in november 2014 een witbier aan toegevoegd. Naast deze twee bieren bestaat het assortiment ook uit de exotische biersmaken: Mango, Banaan, Kokosnoot en Palmnut. Vijf van de zes bieren zijn Fairtrade gecertificeerd en herkenbaar aan het Max Havelaar keurmerk op het etiket. De ingrediënten en traditionele recepturen zijn natuurlijk en afkomstig uit exotische culturen. Alle bieren worden gebrouwen bij Brouwerij Huyghe.

"*Meer lezen over bier? Klik hier!*":http://www.decafekrant.nl/?q=bier&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws