Vegetarische bal bijna beste gehaktbal

16 oktober 2013 |
Vegetarische bal bijna beste gehaktbal<

In de strijd om de Gouden Gehaktbal is de vegetarische Gehacktbal van Vegetarische Slager-chef Paul Bom op een gedeelde derde plaats geëindigd. In totaal streden er 42 deelnemers om de
hoogste eer. Van de ballen die in de strijd geworpen werden waren er 41 gemaakt van vlees en slechts één van vegetarische ingrediënten.

Erepodium
Op de tweede plek eindigde Miranda Mulder uit Zwolle. Goud was er voor Alie Stroeve van café De Steen uit Willemsoord.
De wedstrijd werd gehouden tijdens de Markt van 1001 Smaken in het Food Center Amsterdam. De jury bestond uit experts van de Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS) en juryvoorzitter culinair journalist Felix Wilbrink. Zijn werkgever, De Telegraaf, organiseerde de wedstrijd.

Focus op vlees
Paul Bom van de Vegetarische Slager vertelt: “Het is een absolute overwinning om in een strijd met 41 vleesballen, een gedeelde derde plaats te halen met een vegetarische bal. Zeker wanneer je weet dat de jury gefocust was op een echte vleessmaak, bite en structuur. Dat ik ze aan het twijfelen heb kunnen brengen, is voor mij een eer.”

Op de foto: de inzending van de Vegetarische Slager

Door Frank Lindner

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: