Vegetarische bal bijna beste gehaktbal

16 oktober 2013 |
Vegetarische bal bijna beste gehaktbal<

In de strijd om de Gouden Gehaktbal is de vegetarische Gehacktbal van Vegetarische Slager-chef Paul Bom op een gedeelde derde plaats geëindigd. In totaal streden er 42 deelnemers om de
hoogste eer. Van de ballen die in de strijd geworpen werden waren er 41 gemaakt van vlees en slechts één van vegetarische ingrediënten.

Erepodium
Op de tweede plek eindigde Miranda Mulder uit Zwolle. Goud was er voor Alie Stroeve van café De Steen uit Willemsoord.
De wedstrijd werd gehouden tijdens de Markt van 1001 Smaken in het Food Center Amsterdam. De jury bestond uit experts van de Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS) en juryvoorzitter culinair journalist Felix Wilbrink. Zijn werkgever, De Telegraaf, organiseerde de wedstrijd.

Focus op vlees
Paul Bom van de Vegetarische Slager vertelt: “Het is een absolute overwinning om in een strijd met 41 vleesballen, een gedeelde derde plaats te halen met een vegetarische bal. Zeker wanneer je weet dat de jury gefocust was op een echte vleessmaak, bite en structuur. Dat ik ze aan het twijfelen heb kunnen brengen, is voor mij een eer.”

Op de foto: de inzending van de Vegetarische Slager

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Bier
Onderzoek: Dit zijn de huidige biertrends

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Dit en ...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Restaurants proppen zich vol

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in bijna alle andere drukke toeristensteden zijn ze niet te missen: proppers. Medewerkers van de horecagelegenheid benaderen voorbijgangers en proberen hen te verleiden om hun zaak binnen te gaan. Een gratis drankje of een 3-gangen deal, de proppers halen alles uit...

Opening
Albron sluit overeenkomst voor de horeca in Fashion Outlet Zevenaar

Ontwikkelingscombinatie FOZ BV (een samenwerking van Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en Stable International) en foodservice organisatie Albron zijn op 4 juli 2019 een partnership aangegaan, voor de horeca-exploitatie van een groot deel van de units bestemd voor horeca in Fashion Outlet Zeve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: