Vegetarische bal bijna beste gehaktbal

16 oktober 2013 |
Vegetarische bal bijna beste gehaktbal<

In de strijd om de Gouden Gehaktbal is de vegetarische Gehacktbal van Vegetarische Slager-chef Paul Bom op een gedeelde derde plaats geëindigd. In totaal streden er 42 deelnemers om de
hoogste eer. Van de ballen die in de strijd geworpen werden waren er 41 gemaakt van vlees en slechts één van vegetarische ingrediënten.

Erepodium
Op de tweede plek eindigde Miranda Mulder uit Zwolle. Goud was er voor Alie Stroeve van café De Steen uit Willemsoord.
De wedstrijd werd gehouden tijdens de Markt van 1001 Smaken in het Food Center Amsterdam. De jury bestond uit experts van de Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS) en juryvoorzitter culinair journalist Felix Wilbrink. Zijn werkgever, De Telegraaf, organiseerde de wedstrijd.

Focus op vlees
Paul Bom van de Vegetarische Slager vertelt: “Het is een absolute overwinning om in een strijd met 41 vleesballen, een gedeelde derde plaats te halen met een vegetarische bal. Zeker wanneer je weet dat de jury gefocust was op een echte vleessmaak, bite en structuur. Dat ik ze aan het twijfelen heb kunnen brengen, is voor mij een eer.”

Op de foto: de inzending van de Vegetarische Slager

Door Frank Lindner

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Interview Wim Cox "Ik hou van quick and dirty"

Het was nooit zijn droom om horecaondernemer te worden. Maar na acht jaar atheneum en geen brandende ambitie om een vervolgstudie te volgen, belandde hij als gastheer in het hotel van zijn ouders. Niet wetende dat hij 35 jaar later op een terras in Roermond terug kan kijken op een florerend leven in...

Economie Achtergronden
Horecasector betaalt facturen het snelst

Het betaalgedrag van het Nederlandse bedrijfsleven is in het derde kwartaal van 2018 verslechterd. Facturen worden nu na gemiddeld 40,6 dagen voldaan. Dat is 0,7 dagen langzamer dan in het eerste half jaar van 2018. Dit blijkt uit de nieuwste Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist G...

Awards Bier
Dit is het lekkerste bockbier van Nederland

Bij Brouwerij Maximus in De Meern werd dit jaar door 132 proevers geproefd om te bepalen welk bockbier het lekkerste van Nederland is in 2018. Er werden 60 bockbieren geproefd, waarvan 32 in de categorie standaard tot en met 7 procent en 28 in de categorie zwaar boven de 7 procent. De prijzen bi...

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te...

Bier Longread
Achtergrond: de kracht van de wisseltap

Voor veel gasten gaat er niets boven een vers getapt biertje. Hoewel pils nog altijd favoriet is, zijn seizoensbieren niet meer weg te denken. Maar waarom zou je daarin altijd het aanbod van de brouwerij volgen? Ook lokaal zijn er leuke biertjes te krijgen, waarmee je een onderscheidend aanbod neer ...

Awards Achtergronden
Directeur Horeca Stichting Nederland in de race voor succesvolste vrouwelijke ondernemer

Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN), is doorgedrongen tot de finale van de Aithra-Award* 2018. Deze Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat voor succesvol ondernemerschap. Als oprichter van het grootste horeca opleidingsinstituut van...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: