Van Veenendaal is beste bartender

26 november 2013
Van Veenendaal is beste bartender

De twintig beste bartenders van de wereld toonden onlangs hun tapprestaties tijdens de Global Bartender Final in de Heineken Experience in Amsterdam. Sander van Veenendaal (33) uit
Soest serveerde in alle rondes perfect getapte glazen bier aan de vierkoppige jury en behaalde de titel van beste Heineken bartender ter wereld. Daarmee is Van Veenendaal de winnaar van de allereerste editie van de Global Bartender Final.

*Zenuwslopende strijd*
In de finale tapten de deelnemers meerdere glazen bier volgens de vijf stappen van het biermerk: spoelen, tappen, afschuimen, checken en serveren. Sander van Veenendaal van Grand Café de Lindenhof uit Soest versloeg in een zenuwslopende knock out strijd zijn internationale collega’s en werd daarmee de winnaar.

*Speciale truc*
“Iedereen in de wedstrijd deelt dezelfde passie voor het perfect getapte glas bier. Het was waanzinnig spannend. Ik had me ’s middags tijdens de training als beste gekwalificeerd, daarmee werd de druk extra opgevoerd. Alle deelnemers wilden zo graag winnen en iedereen had een speciale truc voor de grote finale bewaard. Het was een nek-aan-nek-race en dus een hele grote eer om door de jury gekozen te worden tot beste Heineken Star Serve bartender ter wereld. Ik ben erg trots om de winnaar van de eerste editie van de Global Bartender Final te zijn”, aldus Sander.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws