Vakmanschap van boon tot kopje

2 oktober 2020 |

Melitta Professional Coffee Solutions is in Nederland en België (Vlaanderen) al bekend als aanbieder van innovatieve en krachtige koffiemachines voor commercieel gebruik met een eigen technische klantenservice.

Het familiebedrijf uit Minden breidt zijn totaalaanbod voor koffiegenot in de out-of home markt nu ook in deze twee buurlanden uit met een speciaal koffieassortiment.

Voortaan biedt Melitta Professional zijn klanten en partners in de horeca en bedrijven een uitgelezen assortiment koffie, dat precies op de wensen en eisen van deze markten is afgestemd. Het palet reikt van speciale café-crème-creaties en een fijne selectie filterkoffiesoorten tot krachtige espresso’s met een lichtbruine crème.

Voor wie een biologisch geteelde en eerlijk verhandelde koffie wil, is er het fairtrade- en bio-gecertificeerde assortiment Melitta® La Tazza Verde®. “Wij zijn blij dat wij nu ook onze vrienden, jarenlange partners en nieuwe klanten in deze belangrijke markten kunnen laten genieten van onze meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van koffie”, zegt Stefan Wolters, Country Manager Melitta Professional in Nederland en Vlaanderen.

Melitta staat tenslotte synoniem voor een rijke koffietraditie, waarbij het bedrijf met grondstoffen uit de beste teeltgebieden ter wereld werkt en over een zeer bekwaam team van eigen koffiebranders en barista’s beschikt. Toch is het de koffiespecialisten van Melitta niet gewoon om de uitbreiding van een assortiment te doen. De achterliggende claim is anders:
“Bij Melitta Professional zien we onszelf als een complete systeempartner, die zich niet alleen verantwoordelijk voelt voor een koffiebeleving die een glimlach op het gezicht van de gasten tovert, maar ook voor de succesvolle zakelijke ontwikkeling van onze partners”, benadrukt Marco Gottschalk, wereldwijde CEO van Melitta Professional.

Daarom is het belangrijk elk onderdeel binnen de out-of-home markt grondig te analyseren en te optimaliseren. Want uiteindelijk komt het erop aan dat alle elementen perfect op elkaar aansluiten, aldus Marco Gottschalk. “Koffiebonen, machine en niet te vergeten een gemotiveerde en goed opgeleide technische service: in koffievoorziening zijn dit de voorwaarden om het volledige potentieel te benutten. En dit niet alleen voor de kwaliteit van het resultaat, maar ook voor de efficiëntie en rentabiliteit van de hele zaak.”

“Wij noemen dit Made2Match”, zegt Stefan Wolters. “Melitta koffiemachines halen het beste uit elke boon. Dankzij de fijnafstemming en nauwe samenwerking tussen onze koffiebranders, barista’s en ontwikkelaars zijn wij niet alleen in staat om onze producten optimaal op de vaak zeer uiteenlopende behoeften van onze partners af te stemmen, maar ook om de samenwerking tussen alle aspecten onderling te perfectioneren. Dit kan uiteindelijk het verschil maken. In de smaak en in de bedrijfsresultaten.”

Bovendien wordt het productaanbod ook nog eens aangevuld met een uitgebreid pakket aan services. “Het spreekt voor zich dat wij onze partners bijvoorbeeld op het gebied van financiering innovatieve producten willen aanbieden. In de nabije toekomst zullen steeds meer digitale services hun intrede doen. Ook wanneer klanten hierbij volledig op maat gemaakte, individuele oplossingen nodig hebben, zullen wij hen natuurlijk graag terzijde staan”, vat Stefan Wolters samen.

Zeker nu, in deze moeilijke tijden, wil Melitta zijn partners optimale antwoorden en oplossingen bieden om blijvend succesvol te kunnen zijn. Zowel in het hoofdkantoor in Minden als ter plaatse in Nederland en Vlaanderen: wij van Melitta Professional kijken ernaar uit om een nieuw, belangrijk hoofdstuk toe te voegen aan het succesverhaal van ons merk.

Melitta Professional Coffee Solutions

Uitgebreide expertise in één oogopslag:

– Van boon tot kopje: Het bestaande assortiment voor de out-of-home-markt in Nederland en België (Vlaanderen) wordt uitgebreid met geselecteerde koffiespecialiteiten.

– Veelzijdig koffieassortiment: Perfect op deze markten afgestemd koffieassortiment in de segmenten café crème, espresso en filterkoffie. Bijzonder: het fairtrade- en bio-gecertificeerde assortiment Melitta® La Tazza Verde®.

– Made2Match-principe: Alle componenten – machine, koffiebonen en diensten van de eigen technische klantenservice – zijn optimaal op elkaar en op de concrete behoeften van de klant afgestemd. Voor meer kwaliteit en meer efficiëntie.

– Rondom zorgeloos: Melitta klanten kunnen genieten van een ruim aanbod aan ondersteunende diensten – van flexibele financiering en snel beschikbare digitale services tot speciale oplossingen op maat.

Contact:

Melitta Professional Coffee Solutions Benelux BV
Stefan Wolters
Managing Director
Edisonweg 25
4207 HE Gorinchem
Telefoon: +31 (0) 184-671660
E-mail: professional@melitta.nl
Internet: www.melitta-professional.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Columns
Alles heeft een einde en een worst wel twee

De avondschemering is ingevallen. De sfeer in het café is als een glas bockbier. Verwarmend en rijk, maar tegelijkertijd ook fris en monter. Er ligt niets zwaar op de maag. Hoewel dat makkelijk ook anders zou kunnen, maar dat past niet bij ons team. We zijn types van handen uit de mouwen, bli ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

KHN Coronacrisis
Robèr Willemsen (KHN) reageert op video die hij maakte in zijn café

Robèr Willemsen is niet alleen voorzitter van KHN, maar ook caféondernemer. Dat is in deze tijden soms lastig te verenigen. Willemsen deelde zelf een video vanuit zijn café (de Rotterdamse horecazaak Proeflokaal De Pui), waarin veel gezelligheid te zien is op de avond voor de ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: