Twintig nieuwe biersommeliers

14 juni 2013
Twintig nieuwe biersommeliers

Nederland is twintig internationaal erkende 'Diplom' biersommeliers rijker. In het Oostenrijkse Obertrum rondden de sommeliers het laatste deel van het opleidingstraject af. Diplom
biersommelier is een internationale titel en één van de hoogste diploma’s voor bierkennis en -verzorging. Nederland kent nu ongeveer 25 biersommeliers.

*Nederlandse aspect*
"Het is voor het eerst dat een groep mensen met een Nederlandse bieropleiding deze titel krijgt", legt voorzitter Theo Flissebaalje van StiBON (Stichting Bieropleidingen Nederland) uit. "Via de StiBON opleiding hebben de sommeliers een gedegen kennis gekregen van zowel de Nederlandse als de internationale biermarkt. Juist dat Nederlandse aspect maakt deze nieuwste biersommeliers zo uniek. De laatste opleidingsdagen in Obertrum bouwen voort op het fundament dat in Nederland is gelegd.”

*Beter proeven*
"De opleiding heeft mij vooral veel beter leren proeven", aldus Gijs Troost van de Gooische Bierbrouwerij. "Dat heeft me al voor veel vergissingen behoed." Horecaondernemer Rob Driessens merkt dat het aandeel van speciaalbier in zijn café aanzienlijk is gestegen. "Ik kan er veel meer over vertellen, waardoor de gasten deze bieren meer bestellen. Daar heb ik weer profijt van."

*StiBON*
Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) is opgericht in 2009 om de kennis over bier en alles wat daarmee samenhangt over te brengen aan iedereen die beroepshalve of als liefhebber in bier is geïnteresseerd.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws