TV-chef Mathijs Vrieze opent aspergeseizoen

10 april 2015 |
TV-chef Mathijs Vrieze opent aspergeseizoen

In Museum De Locht in Melderslo is gisteren het nationale aspergeseizoen 2015 voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair
en aspergeminnend Nederland is TV-kok en bestsellerauteur van diverse kookboeken, Mathijs Vrieze door Dubbel A benoemd tot aspergeambassadeur 2015. Na een verrassende introductie werd de eerste steek verricht op het aspergeveld van Museum De Locht, waar tevens het nationale aspergepaviljoen is gehuisvest. De opening werd afgesloten met een walking dinner, waarbij enkele chef-koks diverse overheerlijke en verrassende aspergegerechten serveerden.

Nationaal aspergepaviljoen
Alweer voor de veertiende keer werd, geheel volgens traditie op de tweede donderdag van april, het nationale aspergeseizoen officieel geopend met de benoeming van een aspergeambassadeur, aan wie ook de oorkonde en het eerste kistje asperges is overhandigd. De opening vond plaats in het jubilerende Museum De Locht, dat dit jaar haar 25-jarig bestaan viert. Het museum herbergt al sinds jaar en dag het nationale aspergepaviljoen. Het museum is gelegen in het hart van de Nederlandse aspergeteelt.


Foto: Mathijs Vrieze verricht de eerste 'aspergesteek'

Asperges uit het zuiden
Met het thema 'Proef de lente! Back to the roots', onderdeel van de nationale aspergecampagne Proef de lente! van het Nederlands aspergecentrum, wordt verwezen naar de bakermat van de Nederlandse asperges. Maar liefst 95% van alle Nederlandse asperges komt uit Zuidoost-Nederland, al worden er ook in de rest van het land steeds meer asperges geteeld. Daarnaast is de regio de thuisbasis voor de belangrijkste aspergeveredelingsbedrijven en –plantenkwekers, asperges groeien immers vanuit een zaadje en wortelgewas uit tot de Koningin van de Groente. Hiermee is de regio verantwoordelijk voor vrijwel alle asperges in Europa en tot ver daarbuiten.

Mathijs Vrieze over asperges
Vrieze is enthousiast over de groente. "Met asperges kun je heerlijk uitpakken!", aldus Vrieze "Gezond, lekker, duurzaam, vers en toegankelijk. Het seizoen is begonnen!"


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN in actie! #BlackMonday: final sale horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert de landelijke campagne #BlackMonday, die op maandag 7 december van start gaat. Onder de noemer #BlackMonday worden horecaondernemers opgeroepen deel te nemen aan de landelijke actie. Met de campagne wil KHN duidelijk maken dat als de overheid niet per omga ...

Corona
"Honderden miljoenen voor horeca en cultuur"

Haagse bronnen melden aan de NOS dat sectoren die flink geraakt zijn door de coronacrisis en daardoor een zeer groot omzetverlies lijden, kunnen rekenen op honderden miljoenen steun vanuit Den Haag. Volgens de NOS zet het kabinet de komende dagen de puntjes op de i. Bedrijven die meer dan 70 proc ...

Interview Digitaal Ondernemen
Horecamarketing op socials: influencers als spin in het web

Bij een goede marketingstrategie mag social media niet ontbreken. Wil je verzekerd zijn van een groot bereik, dan kun je haast niet om ‘influencers’ heen. Die influencers vind je op Youtube, op hun eigen blogs, Facebook, Instagram, Snapchat of TikTok. Wie een influencer inzet, meestal te ...

KHN Corona
Deel van de horeca dreigt op 17 januari open te gaan, ondanks maatregelen

Vorige week kondigden verschillende horecaondernemers aan om hun zaken op 17 januari te willen openen, ongeacht de dan geldende maatregelen. Zij hebben zojuist verkondigd tegenover Omroep Brabant dat ze het vertrouwen in het kabinet hebben opgezegd en hoe dan ook zullen openen op 17 januari. Omd ...

Economie Corona
Horeca na kunst en cultuur meest pessimistisch over economische vooruitzichten

De vooruitzichten van het Nederlandse bedrijfsleven over de eigen verkopen op de korte termijn zijn sinds de zomer sterk verslechterd. De economie zal naar verwachting tijdelijk weer een stap terug moet doen. Vooral de commerciële dienstverlening heeft pessimistischere verwachtingen voor de kom ...

Corona
Horeca Alliantie demonstreert 7 december op Malieveld

Géén enkel horecabedrijf mag nog kopje onder gaan door gebrek aan coronasteun van de overheid. De steunmaatregelen mogen niet verder worden afgebouwd, maar moeten gemaximaliseerd worden! Juist nú, nu de horeca alle reserves heeft opgebruikt en niet langer overleven kan. Dit is d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: