TV-chef Mathijs Vrieze opent aspergeseizoen

10 april 2015 |
TV-chef Mathijs Vrieze opent aspergeseizoen<

In Museum De Locht in Melderslo is gisteren het nationale aspergeseizoen 2015 voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair
en aspergeminnend Nederland is TV-kok en bestsellerauteur van diverse kookboeken, Mathijs Vrieze door Dubbel A benoemd tot aspergeambassadeur 2015. Na een verrassende introductie werd de eerste steek verricht op het aspergeveld van Museum De Locht, waar tevens het nationale aspergepaviljoen is gehuisvest. De opening werd afgesloten met een walking dinner, waarbij enkele chef-koks diverse overheerlijke en verrassende aspergegerechten serveerden.

Nationaal aspergepaviljoen
Alweer voor de veertiende keer werd, geheel volgens traditie op de tweede donderdag van april, het nationale aspergeseizoen officieel geopend met de benoeming van een aspergeambassadeur, aan wie ook de oorkonde en het eerste kistje asperges is overhandigd. De opening vond plaats in het jubilerende Museum De Locht, dat dit jaar haar 25-jarig bestaan viert. Het museum herbergt al sinds jaar en dag het nationale aspergepaviljoen. Het museum is gelegen in het hart van de Nederlandse aspergeteelt.


Foto: Mathijs Vrieze verricht de eerste 'aspergesteek'

Asperges uit het zuiden
Met het thema 'Proef de lente! Back to the roots', onderdeel van de nationale aspergecampagne Proef de lente! van het Nederlands aspergecentrum, wordt verwezen naar de bakermat van de Nederlandse asperges. Maar liefst 95% van alle Nederlandse asperges komt uit Zuidoost-Nederland, al worden er ook in de rest van het land steeds meer asperges geteeld. Daarnaast is de regio de thuisbasis voor de belangrijkste aspergeveredelingsbedrijven en –plantenkwekers, asperges groeien immers vanuit een zaadje en wortelgewas uit tot de Koningin van de Groente. Hiermee is de regio verantwoordelijk voor vrijwel alle asperges in Europa en tot ver daarbuiten.

Mathijs Vrieze over asperges
Vrieze is enthousiast over de groente. "Met asperges kun je heerlijk uitpakken!", aldus Vrieze "Gezond, lekker, duurzaam, vers en toegankelijk. Het seizoen is begonnen!"


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: