The College Hotel heeft mooiste toilet

24 april 2013
The College Hotel heeft mooiste toilet

The College Hotel in Amsterdam mag zich een jaar lang de trotse eigenaar noemen van ‘Het mooiste toilet van Nederland’. Een deskundige jury koos uit meer dan 80 verschillende inzendingen dit
toilet als winnaar en vond het toilet met recht ‘een omweg waard’.

*Geen sluitstuk*
“Dit toilet is zeker geen sluitstuk op de begroting van het hotel geweest. Het is een uniek en opvallend ontwerp zonder dat wordt ingebonden aan overzicht of hygiëne. Een waterfontein centraal in het midden van een ruimte komt niet vaak voor, net als hoge deuren, aldus de jury. Ook was er veel waardering voor het invalide toilet dat volledig in stijl met de andere toiletten was.

*Jamie's badkamer*
Hotelmanager Lindy Neefjes laat weten dat de toiletten regelmatig worden gebruikt voor modereportages en presentaties. “Een van onze vaste hotelgasten is de Britse chef-kok Jamie Oliver. Hij was zo enthousiast over het ontwerp van onze toiletten dat hij deze als basis heeft gebruikt voor zijn nieuwe badkamer”.

*Positieve invalshoek*
De verkiezing is voor de derde maal georganiseerd. Eerdere winnaars zijn Villa Ruimzicht uit Doetinchem en Restaurant Fred in Rotterdam won de vorige editie. Toiletten worden steeds vaker gezien als het visitekaartje van een bedrijf. Deze jaarlijkse verkiezing belicht een positieve invalshoek binnen de schoonmaakbranche met aandacht voor toilethygiëne in het bijzonder.

*Jury*
De jury beoordeelde vanuit een brede expertise binnen de Horeca en schoonmaak en bestaat uit: Bas van der Putten, HotelloTop (Horeca-Hotel), Sander Ekhart, MTS-Europroducts (Toilethygiëne), Jasper van Roon, Freshweb.nl (Horeca-Groothandel), en Michael Bartelet, 123toilet.nl (Schoonmaak-Groothandel en organisator van de wedstrijd).

Foto: 123toilet.nl

~Frank Lindner~

Overig nieuws