Test jouw horecaskills op het vernieuwde Passie voor Horeca

29 augustus 2018 | David Bakker
Test jouw horecaskills op het vernieuwde Passie voor Horeca<

Ben jij een (beginnend) medewerker of ondernemer in de horeca? Dan is het vernieuwde platform Passie voor Horeca erg handig voor jou of jouw (nieuwe) collega’s! Je vindt hier gratis E-learnings over verschillende onderwerpen voor zowel de keuken als de bediening om jouw skills en basisvaardigheden te testen. Haal je de toets? Dan ontvang je direct het gratis Passie voor Horeca certificaat! De volgende stap in jouw horecacarrière bepaal jij zelf door een verdiepende cursus of opleiding te volgen en jezelf verder te ontwikkelen.

Vakbekwaam personeel

Als horecaondernemer moet je tegenwoordig keihard aan de bak om de brigade bezet te krijgen. Er is binnen de horecabranche veel behoefte aan vakbekwaam personeel. Juist daarom is het binden en vasthouden van personeel in deze tijd erg belangrijk. Als je ervoor zorgt dat nieuwe terraslopers getraind worden, voorkom je heel veel ergernissen. Zowel de gast als medewerker heeft hier baat bij. Die gast is sowieso wel getraind: een soepele pols om het glas te heffen, een zonnebril en een pinpas. Maar die medewerker? Heeft hij productkennis en beheerst hij de serveertechnieken?

Meerwaarde voor werkgevers én werknemers

Passie voor Horeca helpt zowel horecawerkgevers als –werknemers bij het vergroten van de vakbekwaamheid. Het platform biedt E-learnings op het gebied van dranken (bier, koffie, wijn), verkooptechnieken, (sociale) hygiëne en vele keukentechnieken. De E-learnings zijn de opstap naar echte opleidingen die leiden tot een branchediploma. Door eerst de basis te oefenen kun je zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van opleiden. Maar bovenal kan de opgedane kennis direct op de werkvloer worden toegepast. Het is het doel om het platform een onderdeel te laten worden van het inwerkprogramma van nieuwe medewerkers door hen de gratis certificaten te laten halen. Zo weet je als ondernemer of leidinggevende dat de basis is gelegd. Wil je jouw personeel juist verder laten scholen? Bekijk dan de mogelijkheden tot het volgen van een verdiepende opleiding of cursus.

"Opleiden en trainen is de beste manier om nieuwe en zittende medewerkers beter te laten functioneren én om te binden aan de zaak. Durf te investeren in je mensen: het is het duurste kapitaal dat je hebt: zij maken de omzet voor het bedrijf en bepalen de gastervaring. Met het nieuwe Passie voor Horeca is de eerste stap gratis, voor iedereen. Dus geld is nu echt geen argument meer om niet nu een begin te maken met het beter inwerken van nieuwe medewerkers en zittende medewerkers aan te sporen door te groeien. Maak van werken in de horeca weer een carrière", aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Brouwerijen
Bedrijfsresultaat Swinkels stijgt met bijna een kwart

Royal Swinkels Family Brewers heeft voor het vierde jaar op rij een recordomzet geboekt, waarbij wederom werd geïnvesteerd in overnames en strategische samenwerkingen. De netto-omzet kwam uit op 713,1 miljoen euro, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van 2017. De 26 merken van het bedrijf...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Bier
Alcoholvrij bier steeds populairder

Sinds 2010 is de consumptie van alcoholvrij bier vervijfvoudigd. In 2018 steeg de verkoop met meer dan 30 procent, dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Nederlandse Brouwers. Ook de consumptie van speciaalbier is met maar liefst tien procent gestegen, zo lezen we op dutchcowboys.nl. Als gevol...

Financieel
De belastingdienst geeft vier belastingtips voor horecaondernemers

Veel startende ondernemers en ZZP’ers doen hun belastingaangifte zelf. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heeft de Belastingdienst al privégegevens voor hen ingevuld. Het zakelijke deel van de aangifte moet je als ondernemer zelf invullen. Om ondernemers uit de horeca voor de inkoms...

KHN
KHN maakt zich zorgen over horeca groei Groningen

Volgens de Groningse afdeling van KHN wordt leegstand in Groningen te veel opgevuld met horecazaken, zo lezen we op rtvnoord.nl. "Er moet wat gebeuren, als we zo doorgaan dan hebben we over drie jaar echt een probleem." aldus Irene van der Velde, afdelingsvoorzitter van de stad Groningen, ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: