Test jouw horecaskills op het vernieuwde Passie voor Horeca

29 augustus 2018 | David Bakker
Test jouw horecaskills op het vernieuwde Passie voor Horeca<

Ben jij een (beginnend) medewerker of ondernemer in de horeca? Dan is het vernieuwde platform Passie voor Horeca erg handig voor jou of jouw (nieuwe) collega’s! Je vindt hier gratis E-learnings over verschillende onderwerpen voor zowel de keuken als de bediening om jouw skills en basisvaardigheden te testen. Haal je de toets? Dan ontvang je direct het gratis Passie voor Horeca certificaat! De volgende stap in jouw horecacarrière bepaal jij zelf door een verdiepende cursus of opleiding te volgen en jezelf verder te ontwikkelen.

Vakbekwaam personeel

Als horecaondernemer moet je tegenwoordig keihard aan de bak om de brigade bezet te krijgen. Er is binnen de horecabranche veel behoefte aan vakbekwaam personeel. Juist daarom is het binden en vasthouden van personeel in deze tijd erg belangrijk. Als je ervoor zorgt dat nieuwe terraslopers getraind worden, voorkom je heel veel ergernissen. Zowel de gast als medewerker heeft hier baat bij. Die gast is sowieso wel getraind: een soepele pols om het glas te heffen, een zonnebril en een pinpas. Maar die medewerker? Heeft hij productkennis en beheerst hij de serveertechnieken?

Meerwaarde voor werkgevers én werknemers

Passie voor Horeca helpt zowel horecawerkgevers als –werknemers bij het vergroten van de vakbekwaamheid. Het platform biedt E-learnings op het gebied van dranken (bier, koffie, wijn), verkooptechnieken, (sociale) hygiëne en vele keukentechnieken. De E-learnings zijn de opstap naar echte opleidingen die leiden tot een branchediploma. Door eerst de basis te oefenen kun je zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van opleiden. Maar bovenal kan de opgedane kennis direct op de werkvloer worden toegepast. Het is het doel om het platform een onderdeel te laten worden van het inwerkprogramma van nieuwe medewerkers door hen de gratis certificaten te laten halen. Zo weet je als ondernemer of leidinggevende dat de basis is gelegd. Wil je jouw personeel juist verder laten scholen? Bekijk dan de mogelijkheden tot het volgen van een verdiepende opleiding of cursus.

"Opleiden en trainen is de beste manier om nieuwe en zittende medewerkers beter te laten functioneren én om te binden aan de zaak. Durf te investeren in je mensen: het is het duurste kapitaal dat je hebt: zij maken de omzet voor het bedrijf en bepalen de gastervaring. Met het nieuwe Passie voor Horeca is de eerste stap gratis, voor iedereen. Dus geld is nu echt geen argument meer om niet nu een begin te maken met het beter inwerken van nieuwe medewerkers en zittende medewerkers aan te sporen door te groeien. Maak van werken in de horeca weer een carrière", aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Bier Achtergronden
Affligem introduceert Patersvat in Nederlandse horecazaken

Affligem introduceert Affligem Patersvat in Nederland. Voor het eerst zal er een gelimiteerde editie beschikbaar zijn tot het einde van het jaar, exclusief voor ongeveer 1000 horecazaken in Nederland. Het eerste glas zal 14 september worden getapt in de Foodhallen in Amsterdam. Smaak ‘Af...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: