Tekst nieuwe horeca-cao beschikbaar

6 december 2017 | Roy Spijker

De tekst van de nieuwe horeca-cao is vanaf nu te downloaden via de website van KHN. De cao loopt van 1 januari 2018 tot 31 december 2019. Naast een salarisverhoging biedt de cao ook duidelijkheid en perspectief voor medewerkers in de horeca. Horecaondernemers die lid zijn van KHN zijn verplicht ten minste deze nieuwe cao te volgen.

Klik hier om de tekst van de cao te downloaden.

Blij
Voorzitter Robèr Willemsen laat weten blij te zijn met deze nieuwe cao. Op de website van KHN zegt hij: "Het biedt duidelijkheid voor horecaondernemers en voor werknemers en legt een goede bodem in de arbeidsvoorwaarden. De cao zorgt voor een salarisverhoging voor onze medewerkers. Dat is mooi. Maar het zorgt er ook voor – en dat is minstens zo belangrijk, vind ik – dat er meer perspectief voor medewerkers komt. Met deze cao worden horecaondernemers gestimuleerd om opleidings- en ontplooiingsmogelijkheden te bieden en om te werken aan een goede en aantrekkelijke werkomgeving. Zo draagt de cao bij aan goed werkgeverschap."

Algemeen verbindend
KHN vraagt bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan om deze cao algemeen verbindend te verklaren. Dan geldt de nieuwe horeca-cao ook voor niet-KHN-leden en de arbeidsvoorwaarden dus voor alle medewerkers in de horeca.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te...

Bier Longread
Achtergrond: de kracht van de wisseltap

Voor veel gasten gaat er niets boven een vers getapt biertje. Hoewel pils nog altijd favoriet is, zijn seizoensbieren niet meer weg te denken. Maar waarom zou je daarin altijd het aanbod van de brouwerij volgen? Ook lokaal zijn er leuke biertjes te krijgen, waarmee je een onderscheidend aanbod neer ...

Awards Achtergronden
Directeur Horeca Stichting Nederland in de race voor succesvolste vrouwelijke ondernemer

Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN), is doorgedrongen tot de finale van de Aithra-Award* 2018. Deze Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat voor succesvol ondernemerschap. Als oprichter van het grootste horeca opleidingsinstituut van...

Awards
Het best getapte bier in Nijmegen komt van Giulio Severijnen

De best getapte biertjes van regio Nijmegen zijn vanaf dit moment te vinden in Café Biessels. Barman Giulio Severijnen won afgelopen maandag 15 oktober de regionale tapwedstrijd van Nijmegen in het NEC-Goffertstadion. Van de 72 deelnemers wist Giulio Severijnen met een score van 171 punten...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: