SVH lanceert game 'Aan de slag in de horeca'

23 juni 2015 |
SVH lanceert game 'Aan de slag in de horeca'<

Gisteren heeft SVH de nieuwe game ‘Aan de slag in de horeca’ gelanceerd. Op Strand Zuid in Amsterdam speelden SVH Meestergastheer
Pasquinel Kolk en SVH Meesterschenker Fritz Harig het eerste level. Met deze gratis game wil SVH de vakbekwaamheid in de branche vergroten en zo bijdragen aan de tevredenheid van de gasten en een beter renderende horecabranche.

Foto (v.l.n.r.) Pasquinel Kolk, Fritz Harig en Ricardo Eshuis.

Seizoensmedewerkers
De game is speciaal ontwikkeld voor horecamedewerkers die hun eigen skills willen of moeten verbeteren. Elke zomer stromen de terrassen weer vol met seizoensmedewerkers, die geen of weinig ervaring in de horeca hebben. Het gaat jaarlijks om zo’n 25.000, vooral jongere medewerkers. Ricardo Eshuis, directeur SVH: "Iedereen kent dat gevoel wel: je zit op het terras met verbazing te kijken hoe de medewerkers stuntelen met dienbladen, hun eigen producten niet kennen en gasten soms letterlijk over het hoofd zien. Met deze game kunnen deze medewerkers hun horecakennis testen en zien hoe ze hun vakbekwaamheid kunnen vergroten."

75 procent horecamedewerkers is ongeschoold
Eshuis: "Zo’n 75% van de ruim 330.000 medewerkers in de horecabranche is niet geschoold. Ik mag hopen dat dit in de zorg niet zo is. Gemiddeld wordt er nu door ondernemers € 75,- per medewerker uitgegeven aan opleidingen. Dit is een lager bedrag dan de kosten voor een examen Sociale Hygiëne. Met de gratis game kunnen ondernemers hun medewerkers stimuleren om in ieder geval die basiskennis op te doen die noodzakelijk is om te ‘overleven’ op een vol terras."

Game vol humor
Fritz Harig is enthousiast na het spelen van de game. "Dit is een hele goede manier om de jeugd in te pakken en interesse te kweken voor het horecavak." Pasquinel Kolk vult aan: "De game is superleuk, er zit veel humor in. Ik denk dat scholen hier ook wat mee kunnen. Ik ga hem zeker ook downloaden op mijn telefoon en heb nu al zin om te battlen tegen Fritz in de minigame!"

Prijzen
De game bestaat uit tien levels met verschillende situaties, variërend van het correct bedienen van gasten tot het inschenken van de juiste drank in het juiste glas en natuurlijk het herkennen van producten. Wie de tien levels heeft gehaald, kan een mini-game spelen waarin hij het tegen andere spelers opneemt. Aan de hand van snelheid en het onthouden van de juiste bestellingen per gast en per tafel, wordt een ranglijst samengesteld. De spelers met de hoogste scores maken kans op mooie prijzen. Wie begin september in de top 3 staat, mag namelijk een dag meelopen met een SVH Meester naar keuze: een SVH Meesterkok, Meestergastheer, Wijnmeester, Meesterschenker of Meesterijsbereider. Een unieke kans om een kijkje achter de schermen te krijgen bij de top van de Nederlandse horeca.

Downloaden
De game 'Aan de slag in de horeca' is nu gratis te downloaden in de Play Store (Android) onder de naam 'Aan de slag!'. Op korte termijn is de game ook voor iOS (Apple) gebruikers te downloaden in de App Store.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Coronacrisis
Aantal 'coronaboetes' in horeca staat bijna overal op nul

Het AD heeft onderzocht in hoeverre de gemeenten handhaven met betrekking tot de coronamaatregelen in de horeca. Wat blijkt? In de meeste gemeenten staat de teller op nul; er wordt dus een oogje toegeknepen. Steekproef Wel merken de gemeenten dat de anderhalve meter afstand staads vaker niet w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: