SVH lanceert game 'Aan de slag in de horeca'

23 juni 2015 |
SVH lanceert game 'Aan de slag in de horeca'<

Gisteren heeft SVH de nieuwe game ‘Aan de slag in de horeca’ gelanceerd. Op Strand Zuid in Amsterdam speelden SVH Meestergastheer
Pasquinel Kolk en SVH Meesterschenker Fritz Harig het eerste level. Met deze gratis game wil SVH de vakbekwaamheid in de branche vergroten en zo bijdragen aan de tevredenheid van de gasten en een beter renderende horecabranche.

Foto (v.l.n.r.) Pasquinel Kolk, Fritz Harig en Ricardo Eshuis.

Seizoensmedewerkers
De game is speciaal ontwikkeld voor horecamedewerkers die hun eigen skills willen of moeten verbeteren. Elke zomer stromen de terrassen weer vol met seizoensmedewerkers, die geen of weinig ervaring in de horeca hebben. Het gaat jaarlijks om zo’n 25.000, vooral jongere medewerkers. Ricardo Eshuis, directeur SVH: "Iedereen kent dat gevoel wel: je zit op het terras met verbazing te kijken hoe de medewerkers stuntelen met dienbladen, hun eigen producten niet kennen en gasten soms letterlijk over het hoofd zien. Met deze game kunnen deze medewerkers hun horecakennis testen en zien hoe ze hun vakbekwaamheid kunnen vergroten."

75 procent horecamedewerkers is ongeschoold
Eshuis: "Zo’n 75% van de ruim 330.000 medewerkers in de horecabranche is niet geschoold. Ik mag hopen dat dit in de zorg niet zo is. Gemiddeld wordt er nu door ondernemers € 75,- per medewerker uitgegeven aan opleidingen. Dit is een lager bedrag dan de kosten voor een examen Sociale Hygiëne. Met de gratis game kunnen ondernemers hun medewerkers stimuleren om in ieder geval die basiskennis op te doen die noodzakelijk is om te ‘overleven’ op een vol terras."

Game vol humor
Fritz Harig is enthousiast na het spelen van de game. "Dit is een hele goede manier om de jeugd in te pakken en interesse te kweken voor het horecavak." Pasquinel Kolk vult aan: "De game is superleuk, er zit veel humor in. Ik denk dat scholen hier ook wat mee kunnen. Ik ga hem zeker ook downloaden op mijn telefoon en heb nu al zin om te battlen tegen Fritz in de minigame!"

Prijzen
De game bestaat uit tien levels met verschillende situaties, variërend van het correct bedienen van gasten tot het inschenken van de juiste drank in het juiste glas en natuurlijk het herkennen van producten. Wie de tien levels heeft gehaald, kan een mini-game spelen waarin hij het tegen andere spelers opneemt. Aan de hand van snelheid en het onthouden van de juiste bestellingen per gast en per tafel, wordt een ranglijst samengesteld. De spelers met de hoogste scores maken kans op mooie prijzen. Wie begin september in de top 3 staat, mag namelijk een dag meelopen met een SVH Meester naar keuze: een SVH Meesterkok, Meestergastheer, Wijnmeester, Meesterschenker of Meesterijsbereider. Een unieke kans om een kijkje achter de schermen te krijgen bij de top van de Nederlandse horeca.

Downloaden
De game 'Aan de slag in de horeca' is nu gratis te downloaden in de Play Store (Android) onder de naam 'Aan de slag!'. Op korte termijn is de game ook voor iOS (Apple) gebruikers te downloaden in de App Store.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Richard Moerkerk: aandacht maakt bier nog lekkerder

Wie houdt er nou niet van? Tijdens je horecabezoek naar mensen kijken? Op het terras, in de bediening en achter de bar voltrekken zich volledige theatershows waar je als professional ook zo van kan genieten. Zo zat ik laatst aan de hoek van een bar in Amsterdam te kijken naar de barman en werd ik...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Bier Achtergronden
Koninklijke Grolsch stimuleert verantwoord alcoholgebruik

?Koninklijke Grolsch gaat al haar klanten met een focus op sport- en studentenverenigingen én evenementen helpen om een gezonder alcoholbeleid te voeren. Barvrijwilligers kunnen sinds deze maand via de Enschedese brouwer een face-to-face Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) training ...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: