SVH lanceert game 'Aan de slag in de horeca'

23 juni 2015
SVH lanceert game 'Aan de slag in de horeca'

Gisteren heeft SVH de nieuwe game ‘Aan de slag in de horeca’ gelanceerd. Op Strand Zuid in Amsterdam speelden SVH Meestergastheer
Pasquinel Kolk en SVH Meesterschenker Fritz Harig het eerste level. Met deze gratis game wil SVH de vakbekwaamheid in de branche vergroten en zo bijdragen aan de tevredenheid van de gasten en een beter renderende horecabranche.

~Foto (v.l.n.r.) Pasquinel Kolk, Fritz Harig en Ricardo Eshuis.~

*Seizoensmedewerkers*
De game is speciaal ontwikkeld voor horecamedewerkers die hun eigen skills willen of moeten verbeteren. Elke zomer stromen de terrassen weer vol met seizoensmedewerkers, die geen of weinig ervaring in de horeca hebben. Het gaat jaarlijks om zo’n 25.000, vooral jongere medewerkers. Ricardo Eshuis, directeur SVH: "Iedereen kent dat gevoel wel: je zit op het terras met verbazing te kijken hoe de medewerkers stuntelen met dienbladen, hun eigen producten niet kennen en gasten soms letterlijk over het hoofd zien. Met deze game kunnen deze medewerkers hun horecakennis testen en zien hoe ze hun vakbekwaamheid kunnen vergroten."

*75 procent horecamedewerkers is ongeschoold*
Eshuis: "Zo’n 75% van de ruim 330.000 medewerkers in de horecabranche is niet geschoold. Ik mag hopen dat dit in de zorg niet zo is. Gemiddeld wordt er nu door ondernemers € 75,- per medewerker uitgegeven aan opleidingen. Dit is een lager bedrag dan de kosten voor een examen Sociale Hygiëne. Met de gratis game kunnen ondernemers hun medewerkers stimuleren om in ieder geval die basiskennis op te doen die noodzakelijk is om te ‘overleven’ op een vol terras."

*Game vol humor*
Fritz Harig is enthousiast na het spelen van de game. "Dit is een hele goede manier om de jeugd in te pakken en interesse te kweken voor het horecavak." Pasquinel Kolk vult aan: "De game is superleuk, er zit veel humor in. Ik denk dat scholen hier ook wat mee kunnen. Ik ga hem zeker ook downloaden op mijn telefoon en heb nu al zin om te battlen tegen Fritz in de minigame!"

*Prijzen*
De game bestaat uit tien levels met verschillende situaties, variërend van het correct bedienen van gasten tot het inschenken van de juiste drank in het juiste glas en natuurlijk het herkennen van producten. Wie de tien levels heeft gehaald, kan een mini-game spelen waarin hij het tegen andere spelers opneemt. Aan de hand van snelheid en het onthouden van de juiste bestellingen per gast en per tafel, wordt een ranglijst samengesteld. De spelers met de hoogste scores maken kans op mooie prijzen. Wie begin september in de top 3 staat, mag namelijk een dag meelopen met een SVH Meester naar keuze: een SVH Meesterkok, Meestergastheer, Wijnmeester, Meesterschenker of Meesterijsbereider. Een unieke kans om een kijkje achter de schermen te krijgen bij de top van de Nederlandse horeca.

*Downloaden*
De game 'Aan de slag in de horeca' is nu gratis te downloaden in de Play Store (Android) onder de naam 'Aan de slag!'. Op korte termijn is de game ook voor iOS (Apple) gebruikers te downloaden in de App Store.

Overig nieuws