Slecht nieuws: wijn wordt echt duurder volgend jaar

30 augustus 2017 | Thijs Jacobs

In juli werd er al voor gewaarschuwd, maar de boze droom van iedere wijnliefhebber is waarheid geworden. De wijnoogst in Europa is voor een groot deel mislukt vanwege extreem weer. 

Wanneer begin volgend jaar de productie van 2017 op de markt komt, zal de consument het in de portemonnee gaan merken. Frankrijk verwacht in 2017 zelfs 18 procent minder wijn te produceren vergeleken met het voorgaande jaar. In bepaalde gebieden in Spanje ligt dat percentage nog hoger.

Hoeveel duurder wordt wijn?

Bij goedkopere wijnen gaat het om een prijsverhoging van vijftig tot zestig cent, terwijl je bij duurdere wijnen straks enkele euro's duurder uit bent. Naar verwachting zijn het vooral de wijnboeren die de ergste klappen opvangen. Naar verluidt hanteren supermarkten de 'magische grens' van 3,44 euro als gemiddelde prijs voor een fles wijn. Als wijn gemiddeld duurder is, dan haakt de consument af. Ilja Gort vertelde in het AD dat hij verwacht dat supermarkten de wijnboeren 'gaan uitknijpen' en dat er meer wijn wordt geïmporteerd uit landen zoals Chili en Argentinië. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Bier Brouwerijen
Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt de vereniging Nederlandse Brouwers voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederl...

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: