Sijf wint Café Top 100 2019

21 november 2019 | Redactie

Het Rotterdamse Café Sijf is verkozen tot winnaar van de Café Top 100. De karakteristieke verborgen parel midden in het centrum van Rotterdam wist de vak- én hoofdjury van Misset Horeca te overtuigen met een onovertroffen indruk. De vakjury was niet alleen te spreken over de moderne bedrijfsvoering, de warme gastvrijheid en de no-nonsense-mentaliteit; ook de ouderwetse uitstraling van het café maakte indruk. ''Hell’s Kitchen Horeca Groep eigenaar Herman Hell en zijn team weten het ongepolijste concept, de Rotterdamse mentaliteit, de uitgedachte menukaart en gastvrijheid als geen ander café neer te zetten. Sijf gaat niet met z’n tijd mee, de tijd gaat met Sijf mee”, aldus de vakjury van Misset Horeca.

Een Café met een ziel
Sijf huist in een fraai oud pand dat stamt uit de 19e eeuw. Het gebouw bleef onaangetast door het beruchte bombardement in de Tweede Wereldoorlog en dankt zijn naam aan timmerman Sijf van Zuilen. Een café dat volgens de jury van Misset Horeca een ouderwetse warmte uitstraalt, zonder dat het overkomt als een ‘bedacht concept met een bruin café-uitstraling.’ Eigenaar van Sijf, Herman Hell, bevestigt dit enthousiast: ''Sijf is letterlijk bekend geworden door onbekend te blijven. Onze slogan was altijd ‘Sijf onbekend sinds 1997’, ik denk dat we deze ondertussen wel kunnen aanpassen naar bekend sinds 2019!”

Ambachtelijk en bourgondisch genieten
Het karakteristieke pand aan de Oude Binnenweg is dagelijks gevuld met een mix van levensgenietende dertigers, young professionals en zakenlui. Naast de 70 verschillende speciaalbieren op fles, is eten nog altijd van groot belang. Sijf’s keuken heeft ieder uur van de dag gerechten voor elk wat wils. Denk aan klassieke gerechten als een Black Angus Burger en wisselende specialiteiten zoals de befaamde spareribs. Sijf introduceerde dit najaar een nieuwe kaart met vegan opties als de Poké Bowl Tempeh en streetfood gerechten als Bao Bun en hotdogs. Met zwoele soul, blues en funk die uit de speakers klinken, is Sijf de ideale plek voor een borrel zoals hij hoort, een lunch of gezellig diner.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Columns
Alles heeft een einde en een worst wel twee

De avondschemering is ingevallen. De sfeer in het café is als een glas bockbier. Verwarmend en rijk, maar tegelijkertijd ook fris en monter. Er ligt niets zwaar op de maag. Hoewel dat makkelijk ook anders zou kunnen, maar dat past niet bij ons team. We zijn types van handen uit de mouwen, bli ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: