Sijf wint Café Top 100 2019

21 november 2019 | Redactie

Het Rotterdamse Café Sijf is verkozen tot winnaar van de Café Top 100. De karakteristieke verborgen parel midden in het centrum van Rotterdam wist de vak- én hoofdjury van Misset Horeca te overtuigen met een onovertroffen indruk. De vakjury was niet alleen te spreken over de moderne bedrijfsvoering, de warme gastvrijheid en de no-nonsense-mentaliteit; ook de ouderwetse uitstraling van het café maakte indruk. ''Hell’s Kitchen Horeca Groep eigenaar Herman Hell en zijn team weten het ongepolijste concept, de Rotterdamse mentaliteit, de uitgedachte menukaart en gastvrijheid als geen ander café neer te zetten. Sijf gaat niet met z’n tijd mee, de tijd gaat met Sijf mee”, aldus de vakjury van Misset Horeca.

Een Café met een ziel
Sijf huist in een fraai oud pand dat stamt uit de 19e eeuw. Het gebouw bleef onaangetast door het beruchte bombardement in de Tweede Wereldoorlog en dankt zijn naam aan timmerman Sijf van Zuilen. Een café dat volgens de jury van Misset Horeca een ouderwetse warmte uitstraalt, zonder dat het overkomt als een ‘bedacht concept met een bruin café-uitstraling.’ Eigenaar van Sijf, Herman Hell, bevestigt dit enthousiast: ''Sijf is letterlijk bekend geworden door onbekend te blijven. Onze slogan was altijd ‘Sijf onbekend sinds 1997’, ik denk dat we deze ondertussen wel kunnen aanpassen naar bekend sinds 2019!”

Ambachtelijk en bourgondisch genieten
Het karakteristieke pand aan de Oude Binnenweg is dagelijks gevuld met een mix van levensgenietende dertigers, young professionals en zakenlui. Naast de 70 verschillende speciaalbieren op fles, is eten nog altijd van groot belang. Sijf’s keuken heeft ieder uur van de dag gerechten voor elk wat wils. Denk aan klassieke gerechten als een Black Angus Burger en wisselende specialiteiten zoals de befaamde spareribs. Sijf introduceerde dit najaar een nieuwe kaart met vegan opties als de Poké Bowl Tempeh en streetfood gerechten als Bao Bun en hotdogs. Met zwoele soul, blues en funk die uit de speakers klinken, is Sijf de ideale plek voor een borrel zoals hij hoort, een lunch of gezellig diner.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Achtergronden
Waarover wil jij graag lezen?

Jij bent als lezer belangrijk voor ons platform. Om je nog beter van dienst te zijn, willen we graag weten welke inhoud jij het liefste terugziet binnen onze website en onze krant. Help jij ons (en jezelf) door de korte vragenlijst in te vullen? Het neemt slechts enkele minuten van je tijd in beslag...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: