Scheldebrouwerij pakt weer goud

2 december 2019 | Thijs Jacobs

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tweede keer dit jaar op de hoogste trede van een gerenommeerd podium in een sterk en internationaal deelnemersveld. Scheldebrouwerij beleeft hiermee een zeer succesvol jubileumjaar (25 jaar) met 8 onderscheidingen voor in totaal 6 craft beers. Deze aanmoediging past feilloos bij de ambities van de brouwerij die medio volgend jaar een innovatieve, eersteklas afvullijn installeert voor zowel fles als blik.

Strandgaper

De grote winnaar van 2019 is een goudblonde dorstlesser die zich kenmerkt door een fruitig aroma en een evenwichtige smaak. Dat met een subtiel bittertje en sprankelende afdronk. Het bier bevat 6.2% ABV en het is verkrijgbaar op fles en fust.

Onderscheidingen 2019

Naast het succes van de Strandgaper, heeft Scheldebrouwerij dit jaar meerdere prijzen in de wacht gesleept met verschillende bieren:

Krab – Country Winner Belgium @ World Beer Awards (American Style Pale Ale)
Knots - Country Winner Belgium @ World Beer Awards (Specialty: Herb & Spice)
Knuppel – Gold @ World Beer Awards (Specialty: Experimental)
Oesterstout – Gold @ World Beer Awards (Imperial Stout)
Zeezuiper – Bronze @ World Beer Awards / Silver @ Dutch Beer Challenge (Belgian Style Tripel)
Strandgaper – Country Winner Belgium @ World Beer Awards / Gold @ Brussels Beer Challenge (Light Bitter Blond / Golden Ale)

Over Scheldebrouwerij

Scheldebrouwerij begon ooit met kleine hobbyketels in Krabbegat (Bergen op Zoom) waar hun eerste bieren het levenslicht zagen. Via Zeeland trokken zij in 2008 door naar het Vlaamse land waar ze uitgroeiden tot een gevestigde brouwerij. De Bergse krab en de Wildemannen uit het stadswapen zijn altijd hun trouwe vaandeldragers gebleven.

Iedere slok Scheldebier komt uit hun eigen brouwerij. Door bewust niet te pasteuriseren en met hergisting op de fles streven zij naar het puurste resultaat. Naast de natuurlijke grondstoffen valt geduld en gedrevenheid terug te proeven in alle karaktervolle smaken. Scheldebrouwerij brouwt 9 vaste bieren en brengt jaarlijks minimaal 1 Special uit als tijdelijke uitbreidingen van het assortiment. Tevens biedt de brouwerij de mogelijkheid aan om voor andere partijen te brouwen en te vullen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Bier
Bierfans halen abdijbier persoonlijk op

Zondag 1 december 2019 was de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier werd natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het werd door de bierbe...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

Awards Bier
Bierspecialist Richard Moerkerk: Award winner en nieuwe columnist

De Alkmaarse Richard Moerkerk van Proeflokaal De Boom is de allereerste Bierspecialist in de horeca. Hij ontving in theater Amsterdam de Entree Award. Daarnaast is Richard de nieuw, vaste columnist van De Cafékrant. Richard zal maandelijks met zijn inhoudelijke columns de caféonderneme...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: