Scheldebrouwerij pakt weer goud

2 december 2019 | Thijs Jacobs

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tweede keer dit jaar op de hoogste trede van een gerenommeerd podium in een sterk en internationaal deelnemersveld. Scheldebrouwerij beleeft hiermee een zeer succesvol jubileumjaar (25 jaar) met 8 onderscheidingen voor in totaal 6 craft beers. Deze aanmoediging past feilloos bij de ambities van de brouwerij die medio volgend jaar een innovatieve, eersteklas afvullijn installeert voor zowel fles als blik.

Strandgaper

De grote winnaar van 2019 is een goudblonde dorstlesser die zich kenmerkt door een fruitig aroma en een evenwichtige smaak. Dat met een subtiel bittertje en sprankelende afdronk. Het bier bevat 6.2% ABV en het is verkrijgbaar op fles en fust.

Onderscheidingen 2019

Naast het succes van de Strandgaper, heeft Scheldebrouwerij dit jaar meerdere prijzen in de wacht gesleept met verschillende bieren:

Krab – Country Winner Belgium @ World Beer Awards (American Style Pale Ale)
Knots - Country Winner Belgium @ World Beer Awards (Specialty: Herb & Spice)
Knuppel – Gold @ World Beer Awards (Specialty: Experimental)
Oesterstout – Gold @ World Beer Awards (Imperial Stout)
Zeezuiper – Bronze @ World Beer Awards / Silver @ Dutch Beer Challenge (Belgian Style Tripel)
Strandgaper – Country Winner Belgium @ World Beer Awards / Gold @ Brussels Beer Challenge (Light Bitter Blond / Golden Ale)

Over Scheldebrouwerij

Scheldebrouwerij begon ooit met kleine hobbyketels in Krabbegat (Bergen op Zoom) waar hun eerste bieren het levenslicht zagen. Via Zeeland trokken zij in 2008 door naar het Vlaamse land waar ze uitgroeiden tot een gevestigde brouwerij. De Bergse krab en de Wildemannen uit het stadswapen zijn altijd hun trouwe vaandeldragers gebleven.

Iedere slok Scheldebier komt uit hun eigen brouwerij. Door bewust niet te pasteuriseren en met hergisting op de fles streven zij naar het puurste resultaat. Naast de natuurlijke grondstoffen valt geduld en gedrevenheid terug te proeven in alle karaktervolle smaken. Scheldebrouwerij brouwt 9 vaste bieren en brengt jaarlijks minimaal 1 Special uit als tijdelijke uitbreidingen van het assortiment. Tevens biedt de brouwerij de mogelijkheid aan om voor andere partijen te brouwen en te vullen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Amber Ott is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2020. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 47 deelnemers in d...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Achtergronden
Kris Kross Amsterdam Nachtburgemeesters van Nederland 2020

Kris Kross Amsterdam zijn door de Nederlandse Horeca verkozen tot Nachtburgemeesters van Nederland 2020. De bekende Nederlandse deejays kregen de ambtskettingen omgehangen op woensdag 15 januari tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest ‘MOOI! 2020’ in Zuid-Pool eventlocatie Amsterdam, dat we...

Awards Culinair
Booking.com lanceert nieuwe pilot-app 'CityBook'

Door het gebruik van machine learning krijgen reizigers aanbevelingen die het makkelijker maken om de steden te verkennen. Met als missie het voor iedereen makkelijker te maken om de wereld te beleven, kondigt Booking.com een nieuwe pilot aan: CityBook. Deze digitale stedengids brengt inspiratie, pl...

Columns Blog
Hoe overleef je de jaarlijkse prijzenslag?

Het is januari, hartje winter en in de meeste horecabedrijven laagseizoen. De piek van de feestdagen is voorbij en de gasten lijken wel aan hun winterslaap te zijn begonnen. Om die gasten toch te bewegen om in actie te komen, zien we een aantal horecabedrijven weer behoorlijk stunten met hun prijzen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: