Scandinavische sandwich met lente-ui

1 januari 2016 | Jorien Slager

Onmisbaar op de menukaart en zó klaargemaakt: een lekker broodje. Wat van ver komt, is vaak erg lekker. En dit geldt zeker voor deze uit het noorden afkomstige sandwich. Verrassend fris van smaak en een absolute aanrader voor visliefhebbers. Door de luchtige samenstelling is de Scandinavische sandwich uitstekend te maken met diverse soorten broodjes.

Ingrediënten (2 personen)

4 lente-uitjes 
6 sneetjes casinobrood 
8 takjes dille 
2 eetlepels zure room 
peper 
4 plakjes gerookte zalm 
40 gram gewassen veldsla
eventueel 1 theelepel geraspte mierikswortel

Bereidingswijze:

Haal van iedere lente-ui voorzichtig het buitenste blad er heel af en bewaar deze voor de garnering. Snijd de rest in dunne ringetjes. Snijd de korstjes van het brood. Houd wat mooie topjes dille achter voor de garnering en hak de rest fijn. Meng in een kommetje de zure room met de dille (en eventueel de mierikswortel) en breng het geheel op smaak met peper.

Bestrijk 2 sneetjes brood met de helft van de room. Beleg ze ieder met een plakje zalm, bestrooi de zalm vervolgens met de helft van de lente-ui en dek af met een sneetje brood. Herhaal dit met de rest van de zure room, zalm, lente-ui en brood. Snijd iedere clubsandwich een keer diagonaal door. Snijd uit de achtergehouden lente-ui-blaadjes vier mooie lintjes en knoop deze om de sandwiches. Steek de topjes dille ertussen en serveer de sandwiches op twee bordjes op een bedje van veldsla.

Variaties:

Niet iedereen houdt van simpel casinobrood. Gebruik daarom eens Turks brood, een pistolet of wat plakken Foccacia. Ook ciabattabrood leent zich hier goed voor.

De veldsla kan ook goed vervangen worden door ijsbergsla voor een steviger bite.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

KHN-voorzitter Dirk Beljaarts noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen maanden is uitgevo...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de Caf├ęKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: