Brit is Bols Bartending World Champion

10 mei 2013
Brit is Bols Bartending World Champion

Rusty Cerven uit Groot-Brittannië is de Bols Bartending World Champion 2013. Hij verdiende deze titel door zijn cocktail ‘William’s punch’. In de Amsterdamse club Escape vonden de
wereldkampioenschappen bartending Bols Around the World 2013 plaats. Twaalf finalisten lieten aan een internationale vakjury zien wat ze in huis hadden. De finalist uit Nederland was Ciro de Georgio, afkomstig uit Italië en is nu werkzaam bij DVARS in Amsterdam.

*Land symboliseren*
De finalisten moesten een cocktail creëren dat hun land symboliseert. Cerven imponeerde de jury met een creatie van zelfgemaakte citroen sorbet, verse rabarbersap, Bols Genever, Bols Parfait Amour en champagne. Het publiek kon tijdens de wedstrijd de cocktails proeven en stemmen op hun favoriet. "Alle cocktails waren van een extreem hoog niveau, maar Rusty Cerven blonk uit in persoonlijkheid, creativiteit en smaakcombinatie”, aldus juryvoorzitter Malika Saïdi.

*Wedstrijd*
De wedstrijd duurde zes maanden en er waren meer dan drieduizend deelnemers uit 66 verschillende landen. In de voorrondes, die online en in de Bols Bartending Academy plaatsvonden, werd geselecteerd op basis van criteria zoals creativiteit, kennis, vakmanschap, presentatie en gevoel voor gastvrijheid. ’s Werelds beste flairbartender Tomer en Marek verzorgden tijdens de uitreiking een spectaculaire show. Ook was er een publieksprijs.

*Young Talent*
De winnaar van het Bols Young Talent programma mocht strijden tegen de bartenders tijdens de Bols Around the World 2013. De deelnemers werden wereldwijd gescout en begeleid door Bols. Meer dan vierhonderd jonge talenten, niet ouder dan 21 jaar en minder dan één jaar ervaring streven voor deze plaats. Fanni Lajko uit Hongarije kreeg uiteindelijk de kans om als enige Young Talent tegen de professionele bartenders te strijden.

~Maud vissers~

Overig nieuws