Rotterdammers kunnen het dak op

10 juli 2019 | Thijs Jacobs

Van 19 juli tot en met 3 augustus kan heel Rotterdam DÂK weer op. Na de noodgedwongen last minute annulering van vorig jaar, verrijst het pop-up stadspark dit jaar weer gewoon om de hoek van de populaire Witte de Withstraat op APCOA Parking Westblaak. DÂK is de plek bij uitstek om de Rotterdamse zomer te vieren, met wereldse live optredens, Rotterdamse DJ?s, diverse sport- en spelactiviteiten en natuurlijk de Social BBQ.

Pop-up stadspark

Gedurende tweeënhalve week wordt een betonnen, maar groene parkeergarage in het centrum van Rotterdam omgetoverd tot zomers stadspark. Op DÂK geniet van je (live) muziek uit alle windstreken, drink je buckets met biertjes en zomerse frozen margarita?s, staan de tafeltennis en hoepels klaar voor een gezond portie lichaamsbeweging en grill je je eigen eten op barbecues die iedere dag vanaf 17.00 roodgloeiend staan.

Social BBQ

Een vakantie is vaak al duur genoeg, dus kosten besparen en gezellig eten doe je bij ons aan de Social BBQ. In dit op DÂK gelanceerde concept mogen bezoekers hun eigen eten meenemen en dit zij aan zij met vrienden – en volslagen vreemden -bereiden. Voor degenen die in de watten gelegd willen worden staat dit jaar het team van KISS klaar, wat staat voor ?Keep It Short & Simple?. Recht toe recht aan maaltijden, van verbluffend niveau en voor ieder wat wils (vis, vlees en vega). Door daarnaast ook op een leuke manier aandacht te vragen voor gescheiden afvalinzameling, pogen we onze footprint met DÂK zo klein mogelijk te houden!

Vergunningstraject

Er is het in het afgelopen jaar veel gebeurd op het gebied van vergunningen in Rotterdam. Het heeft zaken in beweging gebracht, evenementen nog meer op de politieke agenda gezet, maar leidde er vorig jaar desondanks toe dat de vijfde editie geen doorgang kon vinden. Na anderhalf jaar bloed, zweet en tranen kiezen we er daarom voor niet te veel meer stil te staan bij de gang van zaken in 2018, maar om de blik op de toekomst te richten. In samenspraak met gemeente Rotterdam is gezocht naar manieren om de overlast voor omwonenden te beperken en hen deelgenoot te maken van ons evenement. Om die reden wordt er alleen harde muziek gedraaid op vrijdag en zaterdag, is er gekeken naar de opstelling van de boxen en zijn bewoners wederom uitgenodigd ideeën aan te dragen. Dit heeft geleid heeft tot een heus buurtfeest, waarbij het programma op maandag 22 juli wordt gevuld met artiesten uit de buurt.

Blik op de toekomst

Na vorig jaar uit binnen- en buitenland steunbetuigingen en aanvragen binnen te hebben gekregen variërend van mei tot september, onderzoeken we de mogelijkheden tot een semi-permanente exploitatie in 2020. Idee is in het voorjaar en de zomer een zelfvoorzienend pop-up stadspark met horeca te realiseren, zodat iedere Rotterdammer of toerist kan komen genieten van de mooiste skyline van Nederland én, natuurlijk, de Social BBQ.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Café organiseert 'heliumkaraoke', zodat iedereen Gerard Joling kan imiteren

Het Noordhollands Dagblad komt met een wel heel speciaal nieuwsitem: in eetcafé Van Dam in Sint Maartensvlotbrug gaan ze zaterdag van start met heliumkaraoke. Er is niet meer voor nodig dan een beeldscherm, een flinke teug helium, een geluidsinstallatie en sloten bier. Want iedereen moet natu...

trends Bier
Onderzoek: Dit zijn de huidige biertrends

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Dit en ...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Restaurants proppen zich vol

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in bijna alle andere drukke toeristensteden zijn ze niet te missen: proppers. Medewerkers van de horecagelegenheid benaderen voorbijgangers en proberen hen te verleiden om hun zaak binnen te gaan. Een gratis drankje of een 3-gangen deal, de proppers halen alles uit...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: