Roosendaal wil bruisende horecastad worden

17 juli 2015
Roosendaal wil bruisende horecastad worden

Voor de stad Roosendaal is een levendig centrum waar voor jong en oud het gezellig moet zijn. Daarom heeft de horeca in Roosendaal een eerste
brainstormsessie gehouden om te horen wat er moet gebeuren om ook de jeugd in Roosendaal deze gezelligheid te bieden.

*Andere steden*
Juist de afgelopen jaren gaan jongeren ook een avondje stappen in andere steden. De jongeren en ondernemers kijken nu samen naar mogelijkheden om het gezellige avondje stappen ook in Roosendaal nog populairder te maken bij de jongeren. KHN voorzitter Corné Oosterbos: “Ik ben blij dat veel mensen willen meedenken om van Roosendaal een bruisende binnenstad te maken. Met een divers aanbod van horecabedrijven, waar jong en oud gezellige avondjes uit kan beleven."

*Samenwerken*
Ook de gemeente Roosendaal vindt het belangrijk dat de ondernemers en jongeren zelf met een goed plan komen en wil daarna ook meedenken hoe zaken georganiseerd worden. Na de zomer gaat de afdeling van Koninklijke Horeca Nederland een plan presenteren aan de gemeente. Ook de omwonenden waren gevraagd om mee te denken, een bruisende binnenstad moet ook veilig zijn en voor niet teveel overlast zorgen. Diversiteit en kwaliteit van het aanbod zijn aspecten die ook meegenomen worden in het plan.

*Bruisende binnenstad*
Een bruisende binnenstad zorgt voor levendigheid en geeft een aantrekkingskracht voor de regio. Dat is van economisch belang voor de ondernemers, gemeenten en voor de inwoners van de stad Roosendaal. De ondernemers willen graag makkelijk evenementen kunnen organiseren en willen ook met de gemeente in gesprek over de regelgeving en handhaving. De horecaondernemers zijn blij dat er een goede relatie is met de gemeente, zodat goede gesprekken gevoerd kunnen worden.

*Plan en concrete ideeën*
Twee bestuursleden van KHN Roosendaal werken nu samen met de Jongerenraad een plan uit met een top 5 van ideeën die op deze eerste brainstormsessie zijn bedacht door de aanwezigen. In het plan zal ook benoemd worden welke concrete initiatieven de horecaondernemers als collectief of individueel gaan uitvoeren.

Overig nieuws