Recordaantal deelnemers De Vegetarische Restaurantweek

5 maart 2018 | David Bakker

Vandaag gaat de vernieuwde editie van De Vegetarische Restaurantweek van start met 276 restaurants door het hele land. De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees die eveneens vandaag van start gaat met meer dan 25.000 deelnemers die de uitdaging aangaan om deze hele week geen vlees te eten, zowel thuis als uit.

276 restaurants door het hele land

Deze vernieuwde editie van De Vegetarische Restaurantweek gaat van start met een recordaantal aan restaurants: maar liefst 276 horeca-ondernemers door heel Nederland doen mee, waaronder de filialen van Bagels & Beans en het nieuwe vegetarische concept van FEBO (VEBO). In alle Nederlandse provincies zijn café’s en restaurants vertegenwoordigd, dus deelnemers van de Nationale Week Zonder Vlees kunnen hun hart ophalen aan vegetarische opties. Gasten kunnen kiezen uit de volgende opties:

 -  Vegetarische lunch voor 8 euro

 -  Vegetarische avondmaaltijd voor 15 euro

 - Vegetarisch 3-gangen-diner voor 25 euro

 - Luxe vegetarische 4-gangen-lunch voor 40 euro

 - Luxe vegetarische 5-gangen-diner voor 50 euro

Zo is er voor ieder wat wils, overal en de hele dag door. Reserveren kan direct bij de deelnemende restaurants onder vermelding van ‘De Vegetarische Restaurantweek’.

Niet zomaar een restaurantweek

De Vegetarische Restaurantweek is niet zomaar een restaurantweek, maar onderdeel van de grote Nederlandse campagne die deze week voor het eerst plaatsvindt: de Nationale Week Zonder Vlees. Deze week, samen met De Vegetarische Restaurantweek, is het initiatief van Isabel Boerdam, bekend van De Hippe Vegetariër, ondersteund door 56 partners waaronder de Vegetariërsbond. Alle chefs van de deelnemende cafés en restaurants willen laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch een vegetarische maaltijd kan smaken, zowel voor doorgewinterde vegetariërs als voor beginnende vleeseters. De Vegetarische Restaurantweek zal iedere gast verrassen met de smaken en structuren van de groentekeuken.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Wordt Tess Posthumus beste bartender ter wereld?

Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse opende genomineerd in de categorie 'Best New International Cocktail Bar'. V...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Advertorial
Fonte Frappés: veganistisch, minder zoet en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Achtergronden Wijn
Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen

Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen, zo blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de Polytechnische Universiteit van Madrid. Zij kwamen tot deze conclusie nadat 280 vrijwilligers een blinde smaaktest hadden gedaan. Hierbij moesten zes wijnen geproefd worden, zo lezen we op hln.be. Gelukza...

Columns Achtergronden
Column: maak van het WK gewoon een ander feestje

Het WK Voetbal is binnen de horeca taditioneel het domein van de cafés. Jammer dat onze mannen er dit keer niet bij zijn, maar dat is natuurlijk geen reden om het feest aan ons voorbij te laten gaan. En met al die mensen met buitenlandse roots in Nederland zijn er genoeg mogelijkheden om toch...

Koffie & thee Internationaal
Mondiale koffiesector gebouwd op drijfzand

Terwijl grote fusies en overnames de toon zetten in de koffie-industrie en investeerders miljarden euro’s steken in het eindproduct, verkeert de koffieproductie in zwaar weer. Dit raakt de waarde en economische perspectieven in de hele keten, van koffieboer tot consument. Als het inkomen van b...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: