Proeflokaal Sijgje opent nieuwe vestiging Schiedam

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

Vrijdag 16 maart 2018 opent Proeflokaal Sijgje haar nieuwe vestiging in Schiedam. Het restaurant is gevestigd aan de Buitenhavenweg 180. Claudio Houtman en Erwin Nieuwenhuizen, oprichters van Proeflokaal Sijgje, tekenden eind november 2017 al voor deze vijfde vestiging.         
                                                                                                                                           Wat in een oud Schiedamse postkoetspaardenstal voorheen Proeflokaal ’t Sterretje was, is nu de nieuwste locatie van Proeflokaal Sijgje geworden. ‘’Ik werd benaderd door de toenmalige uitbater of ik belangstelling had dat hier (lees: de vestiging in Schiedam) een Sijgje restaurant zou komen. Toen ik hier aankwam en de buitenkant zag -ik was nog niet binnen geweest-, werd ik verliefd op het pand.’’, aldus Houtman. Na ruim 4 maanden verbouwen opent aanstaande vrijdag een vernieuwde Sijgje haar deuren in Schiedam. Het resultaat hiervan is volgens het Proeflokaal Sijgje concept: veel retro elementen die voor een nostalgische sfeer zorgen. 

Over Proeflokaal Sijgje

Bij Proeflokaal Sijgje kunnen gasten voor een scherpe prijs een eigen 3-gangenmenu samenstellen. De gast heeft keuze uit acht voor-, hoofd-, en nagerechten en diverse specials. Sijgje serveert tevens speciale wijn- en biersoorten. De Frans-Hollandse menukaart bevat een ruime keuze aan vlees- vis- en vegetarische gerechten. Deze authentieke gerechten zijn gebaseerd op de klassieke recepten van Sijgje Pietertje de Baat uit grootmoeders tijd, zoals het stoofpotje en de vlaflip. Bij Sijgje worden alle gerechten uitsluitend met verse producten in de open keuken bereid. De inrichting van de vestigingen bestaat uit een combinatie van modern en oud. De nostalgische elementen, zoals een klassieke tv, de bekende radio’s van vroeger en veel oude foto’s vind je terug in elk restaurant. Momenteel heeft de formule vijf vestigingen.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Brouwerijen
Bedrijfsresultaat Swinkels stijgt met bijna een kwart

Royal Swinkels Family Brewers heeft voor het vierde jaar op rij een recordomzet geboekt, waarbij wederom werd geïnvesteerd in overnames en strategische samenwerkingen. De netto-omzet kwam uit op 713,1 miljoen euro, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van 2017. De 26 merken van het bedrijf...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Bier
Alcoholvrij bier steeds populairder

Sinds 2010 is de consumptie van alcoholvrij bier vervijfvoudigd. In 2018 steeg de verkoop met meer dan 30 procent, dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Nederlandse Brouwers. Ook de consumptie van speciaalbier is met maar liefst tien procent gestegen, zo lezen we op dutchcowboys.nl. Als gevol...

Financieel
De belastingdienst geeft vier belastingtips voor horecaondernemers

Veel startende ondernemers en ZZP’ers doen hun belastingaangifte zelf. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heeft de Belastingdienst al privégegevens voor hen ingevuld. Het zakelijke deel van de aangifte moet je als ondernemer zelf invullen. Om ondernemers uit de horeca voor de inkoms...

KHN
KHN maakt zich zorgen over horeca groei Groningen

Volgens de Groningse afdeling van KHN wordt leegstand in Groningen te veel opgevuld met horecazaken, zo lezen we op rtvnoord.nl. "Er moet wat gebeuren, als we zo doorgaan dan hebben we over drie jaar echt een probleem." aldus Irene van der Velde, afdelingsvoorzitter van de stad Groningen, ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: