Prestigieuze wijncollectie Henk Savelberg binnenkort geveild

15 september 2016 | Jorien Slager

Op zondag 25 september aanstaande komt de wijncollectie van Henk Savelberg bij Winefield’s Auctioneers onder de hamer. De collectie wordt geveild in Restaurant Dauphine aan het Prins Bernardplein te Amsterdam.

Savelberg’s interesse in wijn en spijs begon al op 20-jarige leeftijd toen de Nederlandse Meesterkok Henk Savelberg (63) nog aan het begin van zijn carrière stond. Zo begon hij begin jaren ‘70 aan de wijncollectie die nu als één van de meest prestigieuze wijncollecties van Nederland wordt gezien.

In 1982 ontving hij zijn eerste Michelin-ster bij restaurant ‘De Graaf van het Hoogeveen’ in Noordwijk. Nadien ontving hij een Michelin-ster voor elk restaurant waar hij werkte. In 1989 begon hij zijn eigen restaurant op landgoed Vreugd en Rust te Voorburg.

De wijnkaart van het beroemde restaurant en hotel Savelberg is veelvuldig in de prijzen gevallen. Eerst de ‘Wedgwood Fine Dining Award’ en daarna werd het restaurant meerdere keren bekroond met een Grand Award uitgegeven door het internationale wijnmagazine Wine Spectator. Deze onderscheiding is de hoogste onderscheiding die een wijnkaart kan ontvangen en is toegekend aan restaurants die een compromisloze en gepassioneerde toewijding aan de kwaliteit van hun wijnkaart hebben. Restaurants die de Grand Award krijgen hebben meestal meer dan 1000 verschillende wijnen op de kaart staan. Een Grand Award wijnkaart vertegenwoordigt een breed scala van verschillende topproducenten en verschillende oogstjaren en gaat daarmee werkelijk de diepte in.

Onlangs verkocht Savelberg zijn restaurant aan een ex-medewerker en vriend; de culinaire ondernemer Carsten Klint. Hij transformeerde met de bekende Nederlandse chef-kok Ron Blaauw het restaurant en hotel in Central Park. Henk Savelberg opende een nieuw restaurant in Bangkok, Thailand.

De totale Henk Savelberg collectie wordt geschat op een waarde van 500.000 euro en Winefield’s Auctioneers biedt een substantieel deel van deze collectie aan. De collectie is zeer gevarieerd en het aanbod biedt zowel topproducenten uit Bordeaux, Bourgogne en Italië.

Enkele topstukken zijn Puligny-Montrachet ‘Clavoillon’ 1er Cru 2007 van Domaine Leflaive en diverse wijnen van Angelo Gaja.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de Caf├ęKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: