Prestigieuze wijncollectie Henk Savelberg binnenkort geveild

15 september 2016 | Jorien Slager

Op zondag 25 september aanstaande komt de wijncollectie van Henk Savelberg bij Winefield’s Auctioneers onder de hamer. De collectie wordt geveild in Restaurant Dauphine aan het Prins Bernardplein te Amsterdam.

Savelberg’s interesse in wijn en spijs begon al op 20-jarige leeftijd toen de Nederlandse Meesterkok Henk Savelberg (63) nog aan het begin van zijn carrière stond. Zo begon hij begin jaren ‘70 aan de wijncollectie die nu als één van de meest prestigieuze wijncollecties van Nederland wordt gezien.

In 1982 ontving hij zijn eerste Michelin-ster bij restaurant ‘De Graaf van het Hoogeveen’ in Noordwijk. Nadien ontving hij een Michelin-ster voor elk restaurant waar hij werkte. In 1989 begon hij zijn eigen restaurant op landgoed Vreugd en Rust te Voorburg.

De wijnkaart van het beroemde restaurant en hotel Savelberg is veelvuldig in de prijzen gevallen. Eerst de ‘Wedgwood Fine Dining Award’ en daarna werd het restaurant meerdere keren bekroond met een Grand Award uitgegeven door het internationale wijnmagazine Wine Spectator. Deze onderscheiding is de hoogste onderscheiding die een wijnkaart kan ontvangen en is toegekend aan restaurants die een compromisloze en gepassioneerde toewijding aan de kwaliteit van hun wijnkaart hebben. Restaurants die de Grand Award krijgen hebben meestal meer dan 1000 verschillende wijnen op de kaart staan. Een Grand Award wijnkaart vertegenwoordigt een breed scala van verschillende topproducenten en verschillende oogstjaren en gaat daarmee werkelijk de diepte in.

Onlangs verkocht Savelberg zijn restaurant aan een ex-medewerker en vriend; de culinaire ondernemer Carsten Klint. Hij transformeerde met de bekende Nederlandse chef-kok Ron Blaauw het restaurant en hotel in Central Park. Henk Savelberg opende een nieuw restaurant in Bangkok, Thailand.

De totale Henk Savelberg collectie wordt geschat op een waarde van 500.000 euro en Winefield’s Auctioneers biedt een substantieel deel van deze collectie aan. De collectie is zeer gevarieerd en het aanbod biedt zowel topproducenten uit Bordeaux, Bourgogne en Italië.

Enkele topstukken zijn Puligny-Montrachet ‘Clavoillon’ 1er Cru 2007 van Domaine Leflaive en diverse wijnen van Angelo Gaja.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Columns
Alles heeft een einde en een worst wel twee

De avondschemering is ingevallen. De sfeer in het café is als een glas bockbier. Verwarmend en rijk, maar tegelijkertijd ook fris en monter. Er ligt niets zwaar op de maag. Hoewel dat makkelijk ook anders zou kunnen, maar dat past niet bij ons team. We zijn types van handen uit de mouwen, bli ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: