Popocatepetl Den Haag wordt STAN&CO

7 december 2018 | Thijs Jacobs

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor STAN&CO. De eigentijds ingerichte STAN&CO wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. “Op deze manier kan het prachtige pand aan het Buitenhof straks de hele dag gebruikt worden”, vertelt marketingmanager Sjoerd van Barneveld van horecaconcern Debuut. “Popocatepetl wordt vooral gebruikt voor het diner en ’s zomers is er een terras. Een ‘all day-concept’ past beter op deze locatie.”

Begrip in de stad

Het Mexicaanse restaurant, ook wel bekend onder de naam Popo, bestaat al ruim dertig jaar in Den Haag en is een begrip in de stad. Het nieuws van de sluiting maakt veel emoties bij de Hagenezen los en ook op social media wordt het nieuws uitgebreid gedeeld. Debuut ziet het als een tijdelijke sluiting en ziet zeker kansen voor een volgende Popocatepetl in Den Haag. Zij zijn op zoek naar een drukbezochte centrumlocatie van minimaal 350 m2 met terras. Relevante tips zijn meer dan welkom en mogen naar info@debuut.nl.

Transformatie naar STAN&CO

De transformatie naar STAN&CO Den Haag start na de kerst en naar verwachting opent de ‘all-day casual dining zaak’ in de zomer van 2019 haar deuren. Het pand wordt rigoureus verbouwd. Er komt een nieuwe gevel van glas die twee keer zo hoog is als de huidige gevel. Dit resulteert in een spectaculair zicht vanaf het Buitenhof naar binnen, tegen de gewelven aan. De kelder wordt verbouwd tot een bar en gaat onderdeel uitmaken van de zaak. De naastgelegen coffee bar Hometown wordt ook gerestyled en opent gelijktijdig met STAN&CO Den Haag. Het Buitenhof krijgt deze zomer een upgrade met twee prachtige horecazaken met terras.

Over Popocatepetl

In Mexico staat 'Popocatepetl' voor de bekende vulkaan bij Mexico City. De naam is oud-Azteeks en betekent ‘daar waar de aarde heet wordt’. In Nederland staat 'Popocatepetl' al jaren garant voor lekker eten in een Mexicaanse ambiance. Popocatepetl is een horecaconcept van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling, een organisatie die hoogkwalitatieve, onderscheidende horeca beheert en ontwikkelt in Nederland. De eerste Popocatepetl opende in 1983 haar deuren in Utrecht. Daarna volgden restaurants in Nijmegen, Rotterdam, Den Haag, Breda, Haarlem, Amersfoort, Utrecht en Arnhem.

Over STAN&CO

STAN&CO staat nooit stil. STAN groeit en bloeit. In Utrecht, in Arnhem, in Zeist en straks in Amsterdam en natuurlijk Den Haag. Iedere STAN heeft een eigen identiteit maar draait allemaal om food, drinks & friends. In Utrecht staat de eerste STAN&CO. Noem het STAN&START. In Arnhem en Zeist beleef je STAN&NU en in Amsterdam en Den Haag STAN&STRAKS. STAN&CO Den Haag is straks alle dagen open voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Dit all-day casual dining concept is tevens onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: