Popocatepetl Den Haag wordt STAN&CO

7 december 2018 | Thijs Jacobs

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor STAN&CO. De eigentijds ingerichte STAN&CO wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. “Op deze manier kan het prachtige pand aan het Buitenhof straks de hele dag gebruikt worden”, vertelt marketingmanager Sjoerd van Barneveld van horecaconcern Debuut. “Popocatepetl wordt vooral gebruikt voor het diner en ’s zomers is er een terras. Een ‘all day-concept’ past beter op deze locatie.”

Begrip in de stad

Het Mexicaanse restaurant, ook wel bekend onder de naam Popo, bestaat al ruim dertig jaar in Den Haag en is een begrip in de stad. Het nieuws van de sluiting maakt veel emoties bij de Hagenezen los en ook op social media wordt het nieuws uitgebreid gedeeld. Debuut ziet het als een tijdelijke sluiting en ziet zeker kansen voor een volgende Popocatepetl in Den Haag. Zij zijn op zoek naar een drukbezochte centrumlocatie van minimaal 350 m2 met terras. Relevante tips zijn meer dan welkom en mogen naar info@debuut.nl.

Transformatie naar STAN&CO

De transformatie naar STAN&CO Den Haag start na de kerst en naar verwachting opent de ‘all-day casual dining zaak’ in de zomer van 2019 haar deuren. Het pand wordt rigoureus verbouwd. Er komt een nieuwe gevel van glas die twee keer zo hoog is als de huidige gevel. Dit resulteert in een spectaculair zicht vanaf het Buitenhof naar binnen, tegen de gewelven aan. De kelder wordt verbouwd tot een bar en gaat onderdeel uitmaken van de zaak. De naastgelegen coffee bar Hometown wordt ook gerestyled en opent gelijktijdig met STAN&CO Den Haag. Het Buitenhof krijgt deze zomer een upgrade met twee prachtige horecazaken met terras.

Over Popocatepetl

In Mexico staat 'Popocatepetl' voor de bekende vulkaan bij Mexico City. De naam is oud-Azteeks en betekent ‘daar waar de aarde heet wordt’. In Nederland staat 'Popocatepetl' al jaren garant voor lekker eten in een Mexicaanse ambiance. Popocatepetl is een horecaconcept van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling, een organisatie die hoogkwalitatieve, onderscheidende horeca beheert en ontwikkelt in Nederland. De eerste Popocatepetl opende in 1983 haar deuren in Utrecht. Daarna volgden restaurants in Nijmegen, Rotterdam, Den Haag, Breda, Haarlem, Amersfoort, Utrecht en Arnhem.

Over STAN&CO

STAN&CO staat nooit stil. STAN groeit en bloeit. In Utrecht, in Arnhem, in Zeist en straks in Amsterdam en natuurlijk Den Haag. Iedere STAN heeft een eigen identiteit maar draait allemaal om food, drinks & friends. In Utrecht staat de eerste STAN&CO. Noem het STAN&START. In Arnhem en Zeist beleef je STAN&NU en in Amsterdam en Den Haag STAN&STRAKS. STAN&CO Den Haag is straks alle dagen open voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Dit all-day casual dining concept is tevens onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: