Paprikasoep met balletjes

1 januari 2016 | Jorien Slager

Vergeet de traditionele tomatensoep met balletjes en serveer je gasten eens wat anders! Deze paprikasoep met vleesballetjes op een spies vormt een lekkere en moderne variatie op een oude klassieker. 

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 uien
1 knoflookteentje 
3 oranje of gele paprika’s 
4 eetlepels olijfolie
200 gram gezeefde tomaten uit blik
1 liter groentebouillon 
½ theelepel gedroogde oregano
3 eetlepels koude boter
2 centiliter cognac
zout
suiker
cayennepeper 
300 gram (runder)gehakt
1 oudbakken brood en melk
1 ei
2 eetlepels gehakte peterselie
houten spiesjes

Bereiding

Pel de uien en het knoflookteentje en snipper deze fijn. Was de paprika’s, halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en laat de helft van de uiensnippers licht stoven. Voeg de knoflook en paprika toe, laat dit 3 minuten meestoven en blijf roeren. Roer daarna de tomaten erdoorheen, giet de bouillon erover en laat de soep ongeveer 15 minuten sudderen. Maak ondertussen de balletjes. Laat het brood inweken in melk, druk het goed uit en pluk het uit elkaar. Verwerk het brood met het gehakt, de resterende ui en het ei tot een deeg en breng dit op smaak met zout en peper. Vorm kleine vleesballetjes uit het deeg. Verhit de resterende olie in een pan en braad daarin de vleesballetjes knapperig. Maak tot slot de soep af: pureer het geheel met de staafmixer en breng op smaak met zout, peper, suiker, oregano en cayennepeper. Voeg de cognac toe en roer de koude boter met de staafmixer in de soep. Steek als laatste de vleesballetjes op de houten spiesjes, verdeel de soep op borden of in glaasjes en serveer met de spiesjes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: