Paprikasoep met balletjes

1 januari 2016 | Jorien Slager

Vergeet de traditionele tomatensoep met balletjes en serveer je gasten eens wat anders! Deze paprikasoep met vleesballetjes op een spies vormt een lekkere en moderne variatie op een oude klassieker. 

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 uien
1 knoflookteentje 
3 oranje of gele paprika’s 
4 eetlepels olijfolie
200 gram gezeefde tomaten uit blik
1 liter groentebouillon 
½ theelepel gedroogde oregano
3 eetlepels koude boter
2 centiliter cognac
zout
suiker
cayennepeper 
300 gram (runder)gehakt
1 oudbakken brood en melk
1 ei
2 eetlepels gehakte peterselie
houten spiesjes

Bereiding

Pel de uien en het knoflookteentje en snipper deze fijn. Was de paprika’s, halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en laat de helft van de uiensnippers licht stoven. Voeg de knoflook en paprika toe, laat dit 3 minuten meestoven en blijf roeren. Roer daarna de tomaten erdoorheen, giet de bouillon erover en laat de soep ongeveer 15 minuten sudderen. Maak ondertussen de balletjes. Laat het brood inweken in melk, druk het goed uit en pluk het uit elkaar. Verwerk het brood met het gehakt, de resterende ui en het ei tot een deeg en breng dit op smaak met zout en peper. Vorm kleine vleesballetjes uit het deeg. Verhit de resterende olie in een pan en braad daarin de vleesballetjes knapperig. Maak tot slot de soep af: pureer het geheel met de staafmixer en breng op smaak met zout, peper, suiker, oregano en cayennepeper. Voeg de cognac toe en roer de koude boter met de staafmixer in de soep. Steek als laatste de vleesballetjes op de houten spiesjes, verdeel de soep op borden of in glaasjes en serveer met de spiesjes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: