Paprikasoep met balletjes

1 januari 2016 | Jorien Slager
Paprikasoep met balletjes

Vergeet de traditionele tomatensoep met balletjes en serveer je gasten eens wat anders! Deze paprikasoep met vleesballetjes op een spies vormt een lekkere en moderne variatie op een oude klassieker. 

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 uien
1 knoflookteentje 
3 oranje of gele paprika’s 
4 eetlepels olijfolie
200 gram gezeefde tomaten uit blik
1 liter groentebouillon 
½ theelepel gedroogde oregano
3 eetlepels koude boter
2 centiliter cognac
zout
suiker
cayennepeper 
300 gram (runder)gehakt
1 oudbakken brood en melk
1 ei
2 eetlepels gehakte peterselie
houten spiesjes

Bereiding

Pel de uien en het knoflookteentje en snipper deze fijn. Was de paprika’s, halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en laat de helft van de uiensnippers licht stoven. Voeg de knoflook en paprika toe, laat dit 3 minuten meestoven en blijf roeren. Roer daarna de tomaten erdoorheen, giet de bouillon erover en laat de soep ongeveer 15 minuten sudderen. Maak ondertussen de balletjes. Laat het brood inweken in melk, druk het goed uit en pluk het uit elkaar. Verwerk het brood met het gehakt, de resterende ui en het ei tot een deeg en breng dit op smaak met zout en peper. Vorm kleine vleesballetjes uit het deeg. Verhit de resterende olie in een pan en braad daarin de vleesballetjes knapperig. Maak tot slot de soep af: pureer het geheel met de staafmixer en breng op smaak met zout, peper, suiker, oregano en cayennepeper. Voeg de cognac toe en roer de koude boter met de staafmixer in de soep. Steek als laatste de vleesballetjes op de houten spiesjes, verdeel de soep op borden of in glaasjes en serveer met de spiesjes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Personeel
Michele van Spilbeeck nieuwe Horecadirecteur Bierbrouwerij AB InBev

Michele van Spilbeeck is per 1 maart 2021 de nieuwe Horecadirecteur van Bierbrouwerij AB InBev. Zij volgt Mark Hanssen op, die na meer dan 20 jaar bij de brouwerij een nieuwe uitdaging aangaat. Michele werkt sinds 2013 bij de brouwer en is een bekend gezicht binnen de Nederlandse horeca. De afge ...

Achtergronden
15 jaar geleden in De CaféKrant: alles over eetcafés

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2007, het jaar waarin De CaféKrant ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download hier de werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: