Oxford University: Bier drinken in het café? Doen!

9 januari 2017 | Jorien Slager

Na Nieuwjaar zijn er mensen die kiezen voor een maand zonder alcohol, maar volgens de universiteit van Oxford doe je er goed aan om af en toe een café te bezoeken en daar een paar drankjes te drinken. Mensen die dat doen, zijn gelukkiger, volgens het Britse onderzoek.

Een tijdje geen alchohol drinken, is goed voor de gezondheid. Maar volgens Britse wetenschappers van de universiteit van Oxford word je er niet echt gelukkig van. Een nieuwe studie toont namelijk aan dat met mate drinken in het gezelschap van vrienden het algemene welzijn verbetert. Mensen die regelmatig een biertje drinken in een café in de buurt zijn gelukkiger, vaker tevreden met hun leven en hebben meer vrienden.

Volgens de wetenschappers zorgt in gezelschap drinken ervoor dat de sociale cohesie wordt versterkt. "Onze sociale netwerken zijn een belangrijke buffer tegen geestelijke en fysieke ziekten", zegt professor in de psychologie Robin Dunbar die bij het onderzoek betrokken is. "Terwijl cafés traditioneel plaatsen zijn waar de gemeenschap samenkomt, zorgt de alcohol ervoor dat het endorfinesysteem wordt getriggerd, wat vervolgens leidt tot meer algemene tevredenheid in het leven." 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: