Overname Van Hessen is rond

22 november 2018 | Thijs Jacobs

Per 1 oktober 2018 is Van Hessen, leverancier van automatiseringssystemen voor de horeca, overgenomen door Ronnie Hinrichs. Ruud Clements zal voorlopig nog werkzaam blijven binnen Van Hessen om zorg te dragen voor een degelijke overdracht.

Ruud Clements staat al meer dan 30 jaar aan het roer van beide organisaties (Nederland en België) en heeft het bedrijf gebracht waar het nu staat. Hij heeft, om de continuïteit van de organisatie op de lange termijn te borgen, gezocht naar een externe nieuwe eigenaar voor Van Hessen. Met de verkoop van Van Hessen aan Ronnie Hinrichs heeft de onderneming een ambitieuze en enthousiaste nieuwe eigenaar.

Ronnie Hinrichs is in het verleden werkzaam geweest bij Micros Retail & Hospitality waar hij diverse sales- en operationele functies bekleed heeft. Ronnie Hinrichs heeft de aandelen van Ruud Clements binnen Van Hessen B.V. en Van Hessen N.V. overgenomen en is vanaf nu het nieuwe aanspreekpunt. Hij zal per direct de organisatie gaan leiden samen met Kris Christens, die General Manager en medeaandeelhouder blijft van de Belgische entiteit, en met Peter Laheij, die Commercieel Directeur en medeaandeelhouder blijft voor de Nederlandse entiteit.

Goed nieuws

“Voor de klanten en de medewerkers van Van Hessen is deze stap goed nieuws. Het is onze ambitie om de bewezen succesformule te continueren en verder uit te bouwen. Van Hessen beschikt over een goede marktpositie, bekwame en enthousiaste medewerkers, een groot klantenbestand en betrouwbare leveranciers. Op basis hiervan zal Van Hessen nieuwe kansen benutten om de huidige marktpositie in de Benelux en West-Afrika nog verder uit te bouwen”, aldus Ronnie Hinrichs, Managing Director Van Hessen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Brouwerijen
Bedrijfsresultaat Swinkels stijgt met bijna een kwart

Royal Swinkels Family Brewers heeft voor het vierde jaar op rij een recordomzet geboekt, waarbij wederom werd geïnvesteerd in overnames en strategische samenwerkingen. De netto-omzet kwam uit op 713,1 miljoen euro, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van 2017. De 26 merken van het bedrijf...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Bier
Alcoholvrij bier steeds populairder

Sinds 2010 is de consumptie van alcoholvrij bier vervijfvoudigd. In 2018 steeg de verkoop met meer dan 30 procent, dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Nederlandse Brouwers. Ook de consumptie van speciaalbier is met maar liefst tien procent gestegen, zo lezen we op dutchcowboys.nl. Als gevol...

Financieel
De belastingdienst geeft vier belastingtips voor horecaondernemers

Veel startende ondernemers en ZZP’ers doen hun belastingaangifte zelf. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heeft de Belastingdienst al privégegevens voor hen ingevuld. Het zakelijke deel van de aangifte moet je als ondernemer zelf invullen. Om ondernemers uit de horeca voor de inkoms...

KHN
KHN maakt zich zorgen over horeca groei Groningen

Volgens de Groningse afdeling van KHN wordt leegstand in Groningen te veel opgevuld met horecazaken, zo lezen we op rtvnoord.nl. "Er moet wat gebeuren, als we zo doorgaan dan hebben we over drie jaar echt een probleem." aldus Irene van der Velde, afdelingsvoorzitter van de stad Groningen, ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: