Oprichting Horeca Academie is een feit

21 april 2011 |
Oprichting Horeca Academie is een feit<

Met de oprichting van de Horeca Academie komt er binnen de horeca een nieuwe opleider die zich richt op het gedegen opleiden van vakmensen. Praktijklessen door ervaren vakmensen vormen altijd de ruggengraat van deze opleidingen. Daarnaast wordt elke deelnemer ondersteund met een persoonlijke coach en e-learning. Deelnemers worden intensief begeleid en gevolgd.

Als in het echt
De Horeca Academie is gevestigd aan het Esperantoplein te Den Haag. Op deze locatie is er een opleidingskeuken (zie foto), een professionele restaurantkeuken en zijn er opleidingzalen beschikbaar. In andere steden zoals Utrecht, Rotterdam en Zwolle is samenwerking gezocht en zijn opleidingslocaties beschikbaar.

Opleiding
Bij het lanceren van de Horeca Academie zijn de volgende opleidingen beschikbaar: kok, gastheer, zelfstandig werkend kok, leidinggevende keuken, horecaondernemer, horecamanager en facilitair dienstverlener. Al deze trajecten bereiden de deelnemer voor op het officiële examen en leiden op tot een MBO-diploma niveau twee, drie of vier.

Geen passieve houding
Roland de Groot directeur van de Horeca Academie, aan het woord: "Ik ben zelf al heel mijn leven actief in de horeca, onder andere als directeur van een viersterrenhotel, maar de laatste jaren vooral als ondernemer (directeur/eigenaar van Threewise trainingen) en opleider. Wij merkten in onze activiteiten dat er in de horeca branche behoefte is aan een scholing die verder gaat dan het reguliere aanbod. Dit betekent voor mij vooral dat we in de lessen echt praktisch aan de slag gaan met de cursisten, passief in de lesbankjes achterover zitten is er niet bij. Dat kan ook helemaal niet want we hebben geen lesbankjes. Verder werken we veel met e-learning, hierbij moeten studenten zelf actief bezig zijn met de ondersteunde theorie bij hun vak. Dat werkt uitstekend omdat de e-learning zo is opgebouwd dat je de opdrachten die je doet meteen kunt inzetten op je werkplek."

Bundeling kennis en netwerken
Leermeester.nu en Threewise hebben de krachten gebundeld omdat Leermeester al veel ervaring heeft met opleidingen geven aan individuele klanten. Threewise is met name actief in het business to business segment van incompany trainingen voor de horeca en de zorg. In de Horeca Academie worden nu beide netwerken en expertise gebundeld.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Bier
Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%

Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%, een nieuw alcoholvrij bier, en brengt deze exclusief naar de horeca. Swinckels’ Superior 0.0% Beer is een uitgesproken, fris en verfijnd alcoholvrij bier. De brouwer voegt hiermee nog een alcoholvrij bier toe aan haar uitgebreide...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: