Opening restaurant en foodbar in Muiderberg

27 mei 2016
Opening restaurant en foodbar in Muiderberg

Onlangs openden chef Nicky Quarz en gastvrouw Michèle van der Linden hun restaurant en foodbar Quarz in Muiderberg. De zaak, gevestigd in een
karakteristiek pand in het hart van Muiderberg, bestaat uit een restaurant, foodbar, private dining-ruimte en beschikt over een bijzondere veranda en een tuin. Het paar runde tot en met 2015 toprestaurant ’t Dijkhuysje in Lelystad en brengt in Muiderberg een mix van een eigentijds restaurant en een laagdrempelige foodbar.

*Eigentijds en verrassend*
Ondernemers Nicky Quarz en Michèle van der Linden willen met hun zaak een breed publiek trekken door de combinatie van restaurant en een laagdrempelige foodbar die de hele dag geopend is. Chef Nicky Quarz, die eerder voor chefs als Robert Kranenborg en Jonnie Boer werkte: “In het restaurant kunnen gasten rekenen op gerechten op het niveau van ’t Dijkhuysje. Mijn kaart bestaat uit spannende en eigentijdse gerechtjes met minder voor de hand liggende ingrediënten, waardoor we onze gasten telkens weer verrassen. De gerechtjes hebben het formaat van een tussengerecht en hebben een eenheidsprijs van 15 euro per stuk. Daarnaast bieden we een menu van drie tot acht gangen vanaf 39 euro en een lunchmenu van twee gangen voor 26 euro. Ook de vegetarische eter kan rekenen op innovatieve en smaakvolle gerechten.”



*Foodbar doorlopend open*
Gastvrouw en sommelier Michèle van der Linden: “De foodbar is de hele dag het bruisende middelpunt van de zaak. Hier kunnen gasten vanaf 12 uur tot laat in de avond doorlopend genieten van een informele lunch, bites van onze barkaart, wijnen per glas, cocktails, biologische frisdranken en koffie met huisgemaakte patisserie. Ook in de patisserie zijn we eigenwijs en eigentijds, koffie met gebak serveren wij anders dan anders.”

*Inrichting warm eigentijds*
De sfeer in Quarz is warm en relaxt en in de eigentijdse inrichting zijn veel natuurlijke materialen en groene accenten verwerkt. Eyecatchers zijn de spectaculaire green wall van mos bij de keuken, het designmeubilair, de glazen wijnklimaatruimte en de bijzondere doorkijk naar de bovenverdieping. In de foodbar kunnen gasten plaatsnemen aan tafels of kiezen voor lage zitjes of een barkruk. In de zomer zijn de tuin en de karakteristieke beschutte veranda gewilde plekken. Op de bovenverdieping is een ruime en stijlvolle ruimte voor private dining, walking dinners, besloten party’s en borrels.

*Over Nicky en Michèle*
Nicky Quarz werkte in sterrenrestaurants als Le Cirque onder Robert Kranenborg en als sous-chef bij De Librije, waar hij Michèle van der Linden leerde kennen. In 2012 won Nicky het SBS tv-programma Menu van Oranje. Met Restaurant ’t Dijkhuysje verwierven zij een plek in de toonaangevende restaurantgidsen: 15 punten in de Gault&Millau-gids, een 7,5 en 3 druiventrosjes in Grootspraak, 2 rode bestekjes in de Michelingids en een plaats op de drempel van de top 100 van beste restaurants van Nederland in restaurantgids Lekker. Eind 2015 sloten zij hun restaurant in Lelystad om per mei 2016 een nieuwe start te maken met restaurant Quarz in Muiderberg.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws