Opening restaurant en foodbar in Muiderberg

27 mei 2016 |
Opening restaurant en foodbar in Muiderberg<

Onlangs openden chef Nicky Quarz en gastvrouw Michèle van der Linden hun restaurant en foodbar Quarz in Muiderberg. De zaak, gevestigd in een
karakteristiek pand in het hart van Muiderberg, bestaat uit een restaurant, foodbar, private dining-ruimte en beschikt over een bijzondere veranda en een tuin. Het paar runde tot en met 2015 toprestaurant ’t Dijkhuysje in Lelystad en brengt in Muiderberg een mix van een eigentijds restaurant en een laagdrempelige foodbar.

Eigentijds en verrassend
Ondernemers Nicky Quarz en Michèle van der Linden willen met hun zaak een breed publiek trekken door de combinatie van restaurant en een laagdrempelige foodbar die de hele dag geopend is. Chef Nicky Quarz, die eerder voor chefs als Robert Kranenborg en Jonnie Boer werkte: “In het restaurant kunnen gasten rekenen op gerechten op het niveau van ’t Dijkhuysje. Mijn kaart bestaat uit spannende en eigentijdse gerechtjes met minder voor de hand liggende ingrediënten, waardoor we onze gasten telkens weer verrassen. De gerechtjes hebben het formaat van een tussengerecht en hebben een eenheidsprijs van 15 euro per stuk. Daarnaast bieden we een menu van drie tot acht gangen vanaf 39 euro en een lunchmenu van twee gangen voor 26 euro. Ook de vegetarische eter kan rekenen op innovatieve en smaakvolle gerechten.”



Foodbar doorlopend open
Gastvrouw en sommelier Michèle van der Linden: “De foodbar is de hele dag het bruisende middelpunt van de zaak. Hier kunnen gasten vanaf 12 uur tot laat in de avond doorlopend genieten van een informele lunch, bites van onze barkaart, wijnen per glas, cocktails, biologische frisdranken en koffie met huisgemaakte patisserie. Ook in de patisserie zijn we eigenwijs en eigentijds, koffie met gebak serveren wij anders dan anders.”

Inrichting warm eigentijds
De sfeer in Quarz is warm en relaxt en in de eigentijdse inrichting zijn veel natuurlijke materialen en groene accenten verwerkt. Eyecatchers zijn de spectaculaire green wall van mos bij de keuken, het designmeubilair, de glazen wijnklimaatruimte en de bijzondere doorkijk naar de bovenverdieping. In de foodbar kunnen gasten plaatsnemen aan tafels of kiezen voor lage zitjes of een barkruk. In de zomer zijn de tuin en de karakteristieke beschutte veranda gewilde plekken. Op de bovenverdieping is een ruime en stijlvolle ruimte voor private dining, walking dinners, besloten party’s en borrels.

Over Nicky en Michèle
Nicky Quarz werkte in sterrenrestaurants als Le Cirque onder Robert Kranenborg en als sous-chef bij De Librije, waar hij Michèle van der Linden leerde kennen. In 2012 won Nicky het SBS tv-programma Menu van Oranje. Met Restaurant ’t Dijkhuysje verwierven zij een plek in de toonaangevende restaurantgidsen: 15 punten in de Gault&Millau-gids, een 7,5 en 3 druiventrosjes in Grootspraak, 2 rode bestekjes in de Michelingids en een plaats op de drempel van de top 100 van beste restaurants van Nederland in restaurantgids Lekker. Eind 2015 sloten zij hun restaurant in Lelystad om per mei 2016 een nieuwe start te maken met restaurant Quarz in Muiderberg.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Economie Coronacrisis
Horeca positief over omzetverwachting, vooral logiesverstrekkers positief gestemd

In juni waren er voor de tweede maand op rij minder ondernemers in de op consumenten gerichte branches pessimistisch over de verwachte omzet, personeelssterkte en het economisch klimaat dan een maand eerder. Na het afkondigen van ingrijpende maatregelen tegen het coronavirus, werd in april per saldo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: