Opening van 'Het Lokaal' in Oss

28 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Op 27 oktober opende ‘Het Lokaal’ haar deuren aan de Eikenboomgaard 8 te Oss. Hier was voorheen Stadscafé de Ontmoeting gevestigd. De horecagelegenheid ondergaat naast een fysieke metamorfose zodoende ook een concept- én naamswijziging.

Het Lokaal

De naam het Lokaal refereert in eerste instantie naar de vroegere functie van het pand aan de Eikenboomgaard. Daar waar het vroeger een school was en later in gebruik als de 'Oude muziekschool van Oss'. Echter, er gaat meer schuil in de nieuwe bedrijfsnaam. Het Lokaal gaat zich richten op een aantal pijlers: Eetlokaal, Bierlokaal, Wijnlokaal en Cocktaillokaal, waarbij zoveel mogelijk een ‘lokaal’ assortiment wordt gepresenteerd. Lokale (speciaal)bieren, lokale producten en ingrediënten en diverse samenwerkingsverbanden met lokale leveranciers. Daarnaast blijft het Lokaal actief met uitgaans-events en kunnen groepen er prima terecht voor een borrel of diner.

Cocktails


Het Lokaal beschikt over een cocktailbar waar de gast ruim 200 verschillende soorten verse cocktails kan bestellen. In de weekenden kunnen de gasten lekker ‘nablijven’ voor een cocktailtje, wijntje of biertje onder het genot van lekkere beats gebracht door lokale DJ’s en zijn er regelmatig uitgaansevents.

Wijnen

Het Lokaal presenteert een mobiele wijnbar met 24 open wijnen. Deze wijnen hebben een wisselend karakter en komen van over de hele wereld . Men kan zelf wijnen komen ‘proeven’ met een wijnpas kan er een slok, een half of een heel glas worden getapt uit het volledige assortiment open wijnen. Uiteraard kan dit in goed gezelschap van lekkere borrelhapjes of diner. Tevens kan men kiezen voor een proeverij waarbij 5 verschillende wijntjes voorbij komen aangevuld met lekkere hapjes. Eten Het Lokaal presenteert een eigentijdse en eigenwijze menukaart vol met smakelijke gerechten. Deze gerechten zijn samengesteld met lokale ingrediënten of producten van lokale leveranciers. De menukaart zal een wisselend karakter krijgen zodat het aanbod met de seizoenen mee gaat en elke keer iets nieuws brengt. Bij ieder gerecht vindt u ook een bier en wijnsuggestie. Ook voor een gezellig borrelhapje voor bij het biertje, wijntje of cocktailtje is men aan het juiste adres.

Bieren

Liefhebbers van (speciaal) bieren opgelet! Bij het Lokaal kan men kiezen uit 50 verschillende lokale én speciaalbieren. Lokale bieren zoals D’n Ossekop, Muifel Everardus en vele anderen sieren het assortiment. Maar ook speciaalbieren zoals Mort Subite Kriek, Murphy’s Irish Red en diverse appelciders zijn te bestellen. Huiswerk Het Lokaal zal haar gasten ook ‘Huiswerk’ gaan aanbieden. Een breed scala aan hapjes en drankjes om af te halen of te laten bezorgen. Tevens zijn onze bier/wijn en cocktail cadeaupakketten leuk om iemand mee te verrassen. Via de Lokaal App is een gedeelte van het assortiment makkelijk te bestellen, waarna men het per fiets komt bezorgen of men de bestelling kan komen afhalen.

Website: www.hetlokaal-oss.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: