Opening van 'Het Lokaal' in Oss

28 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Op 27 oktober opende ‘Het Lokaal’ haar deuren aan de Eikenboomgaard 8 te Oss. Hier was voorheen Stadscafé de Ontmoeting gevestigd. De horecagelegenheid ondergaat naast een fysieke metamorfose zodoende ook een concept- én naamswijziging.

Het Lokaal

De naam het Lokaal refereert in eerste instantie naar de vroegere functie van het pand aan de Eikenboomgaard. Daar waar het vroeger een school was en later in gebruik als de 'Oude muziekschool van Oss'. Echter, er gaat meer schuil in de nieuwe bedrijfsnaam. Het Lokaal gaat zich richten op een aantal pijlers: Eetlokaal, Bierlokaal, Wijnlokaal en Cocktaillokaal, waarbij zoveel mogelijk een ‘lokaal’ assortiment wordt gepresenteerd. Lokale (speciaal)bieren, lokale producten en ingrediënten en diverse samenwerkingsverbanden met lokale leveranciers. Daarnaast blijft het Lokaal actief met uitgaans-events en kunnen groepen er prima terecht voor een borrel of diner.

Cocktails


Het Lokaal beschikt over een cocktailbar waar de gast ruim 200 verschillende soorten verse cocktails kan bestellen. In de weekenden kunnen de gasten lekker ‘nablijven’ voor een cocktailtje, wijntje of biertje onder het genot van lekkere beats gebracht door lokale DJ’s en zijn er regelmatig uitgaansevents.

Wijnen

Het Lokaal presenteert een mobiele wijnbar met 24 open wijnen. Deze wijnen hebben een wisselend karakter en komen van over de hele wereld . Men kan zelf wijnen komen ‘proeven’ met een wijnpas kan er een slok, een half of een heel glas worden getapt uit het volledige assortiment open wijnen. Uiteraard kan dit in goed gezelschap van lekkere borrelhapjes of diner. Tevens kan men kiezen voor een proeverij waarbij 5 verschillende wijntjes voorbij komen aangevuld met lekkere hapjes. Eten Het Lokaal presenteert een eigentijdse en eigenwijze menukaart vol met smakelijke gerechten. Deze gerechten zijn samengesteld met lokale ingrediënten of producten van lokale leveranciers. De menukaart zal een wisselend karakter krijgen zodat het aanbod met de seizoenen mee gaat en elke keer iets nieuws brengt. Bij ieder gerecht vindt u ook een bier en wijnsuggestie. Ook voor een gezellig borrelhapje voor bij het biertje, wijntje of cocktailtje is men aan het juiste adres.

Bieren

Liefhebbers van (speciaal) bieren opgelet! Bij het Lokaal kan men kiezen uit 50 verschillende lokale én speciaalbieren. Lokale bieren zoals D’n Ossekop, Muifel Everardus en vele anderen sieren het assortiment. Maar ook speciaalbieren zoals Mort Subite Kriek, Murphy’s Irish Red en diverse appelciders zijn te bestellen. Huiswerk Het Lokaal zal haar gasten ook ‘Huiswerk’ gaan aanbieden. Een breed scala aan hapjes en drankjes om af te halen of te laten bezorgen. Tevens zijn onze bier/wijn en cocktail cadeaupakketten leuk om iemand mee te verrassen. Via de Lokaal App is een gedeelte van het assortiment makkelijk te bestellen, waarna men het per fiets komt bezorgen of men de bestelling kan komen afhalen.

Website: www.hetlokaal-oss.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Bier
Bierfans halen abdijbier persoonlijk op

Zondag 1 december 2019 was de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier werd natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het werd door de bierbe...

Awards Bier
Scheldebrouwerij pakt weer goud

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tw...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: