Ook distributiepersoneel Grolsch staakt

16 oktober 2013
Ook distributiepersoneel Grolsch staakt

Naast de werknemers, legt nu ook het distributiepersoneel van bierbrouwer Grolsch in Enschede het werk neer. Volgens FNV Bondgenoten werden er op 15 oktober geen kelderbiertrucks geladen om de
horecagelegenheden te bevoorraden. Grolsch zegt op haar website dat alle vrachtwagens wel tijdig zijn uitgereden. Het onderhandelingsgesprek tussen FNV en Grolsch is op niets uitgelopen. Op woensdagavond 16 oktober gaan de onderhandelingen verder. Het personeel van de brouwer is het niet eens met de voortgang van de cao-onderhandelingen die het bedrijf voert met FNV.

*Eerste staking ooit*
Het is voor het eerst in vierhonderd jaar, sinds het ontstaan van de bierbrouwer, dat het personeel staakt. Op 11 oktober legden de werknemers voor de tweede keer in één week het werk neer. Het personeel moet drie atv-dagen inleveren, in ruil voor een variabel loon. Grolsch biedt werknemers 2 procent loonsverhoging, 1,25 procent hiervan wordt echter pas uitgekeerd als de bierbrouwer de eigen vastgestelde omzetnorm heeft behaald. Het personeel eist een structurele loonsverhoging.

~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws