Ook België denkt aan openbaren resultaten horeca-inspecties

17 februari 2014 |
Ook België denkt aan openbaren resultaten horeca-inspecties

In België is men net als in Nederland voornemens om inspectierapporten over horecazaken openbaar te maken. Het federaal
voedselagentschap FAVV is van plan om op zo kort mogelijke termijn alle inspectieverslagen van horecazaken online te zetten. Branchevereniging Horeca Vlaanderen weet het zo net nog niet.

Meer overleg nodig
De federale adviesraad 'Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO', waar Horeca Vlaanderen onderdeel van uitmaakt, heeft over het plan een negatief advies gegeven. Men wil over het onderwerp nog onderhandelen. Vooral is nog niet duidelijk hoe een eenmalige ongunstige inspectie negatief doorwerkt en of deze slechte reclame ĂĽberhaupt weg te werken is.

Europese ontwikkeling
De trend is wel dat binnen de Europese Unie steeds meer lidstaten dit soort systemen gaan toepassen. Van 'Brussel' mag het. De Europese politieke bestuurders zien vooral de voordelen en waarschuwingsfunctie van de openbare inspectierapporten voor consumenten.

Onlangs werd bekend dat "de NVWA in Nederland met het openbaar maken van inspectierapporten en een 'stoplichtstelsel' over lunchrooms gaat beginnen":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/let-op-nvwa-zet-het-online-12416/.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: