Ontbreekt je zaak op de Horeca Inspectiekaart? Vul de verklaring in!

11 juli 2014 |
Ontbreekt je zaak op de Horeca Inspectiekaart? Vul de verklaring in!

Naar aanleiding van de afgelopen maandag gelanceerde Horeca Inspectiekaart sprak ik met Roel Vincken, woordvoerder van de NVWA over
de reden van dit overzicht en hoe lunchroomhouders hun zaak zichtbaar kunnen krijgen op de website of de app.
Openheid
Het belangrijkste doel van de Horeca Inspectiekaart is volgens Vincken de belofte die vanuit het Ministerie van Volksgezondheid is gedaan over het openbaar maken van de inspectieresultaten van de NVWA in de horeca. Het doel is om binnen twee jaar alle horeca in Nederland in beeld te brengen.
Onderzoeksveld
De NVWA maakt een onderscheid tussen particuliere lunchrooms en ketens. De particuliere lunchrooms verschijnen op de Horeca Inspectiekaart , de lunchrooms die bij ketens zijn aangesloten zijn onderdeel van de zogenaamde "formule-aanpak.":http://www.nvwa.nl/onderwerpen/inspectieresultaten/dossier/hygiene-horecaketens/uitleg-formule-aanpak Bij deze aanpak wordt niet elke vestiging van bijvoorbeeld Bagels & Beans of Bakerstreet gecontroleerd, maar is er sprake van een "steekproef":http://www.nvwa.nl/onderwerpen/toezicht-nvwa-eten-en-drinken/dossier/formuleaanpak-toezicht-filiaalbedrijven-levensmiddelen/regulier-toezicht-bij-oranje-bedrijven. De resultaten van de ketens zijn ook te vinden op de site van de "NVWA.":http://www.nvwa.nl/onderwerpen/inspectieresultaten/dossier/hygiene-horecaketens
Veilig Voedsel Verklaring
Lunchroomhouders die hun zaak ook graag met een groene beoordeling terug willen zien op de Horeca Inspectiekaart kunnen vrijwillig een zogenaamde Veilig Voedsel Verklaring invullen. Vincken: "Alle lunchrooms waarvan we een verklaring ontvangen, krijgen snel een inspectie. Uiteraard is het niet zo dat lunchrooms die geen verklaring opsturen, niet gecontroleerd worden. Onze reguliere inspectie gaat altijd door, maar ondernemers die een Veilig Voedsel Verklaring opsturen, krijgen snel een inspectie. Als de resultaten van hun inspectie bekend zijn, komen ze vanzelf op de Horeca Inspectiekaart. Op dit moment hebben ondernemers ongeveer 200 verklaringen ingevuld. Overigens roep ik alle lunchroomeigenaren op om contact met ons op te nemen als ze advies hebben over hoe de website en de app verbeterd kunnen worden."
Ga naar de Veilig Voedsel Verklaring
Lees meer over de Horeca Inspectiekaart
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: