Omroep MAX onderzoekt thuisbezorgmaaltijden

18 oktober 2016 | Jorien Slager

De omroep doet een steekproef van veertien thuisbezorgmaaltijden onder zes aanbieders. Bevatten die maaltijden voldoende voedingsstoffen? Zitten er niet te veel bacteriën in? En, zijn ze wel lekker? De uitslag van de steekproef wordt morgen vanaf 19.20 uur op NPO 2 in het televisieprogramma Meldpunt! gepresenteerd.

Iedere week worden tienduizenden kant-en-klaarmaaltijden bezorgd bij vooral ouderen. Soms zijn die koelvers, soms zijn het diepvriesmaaltijden die op de dag van gebruik worden opgewarmd. Maar zijn die maaltijden wel voedzaam en goed van smaak? MAX liet laboratorium Nutrilab een steekproef doen van veertien maaltijden van zes aanbieders, te weten: Apetito, Foodconnect, Lekker Thuis, Vers Aan Tafel, Maaltijdservice en Vers Voor Thuis.

Ook beoordeelt een smaakpanel hoe de maaltijden op smaak scoren. Het panel bestaat uit Janny van der Heijden (culinair journalist), Antoine Hermans (chef-kok), Sandra van Loenen (geriatrisch diëtist), Tim Seure (kookliefhebber en 60-plusser) en Tom Kellerhuis (kok en hoofdredacteur HP/De Tijd).

De uitslag van de bezorgmaaltijdensteekproef is komende woensdag in het MAX-programma Meldpunt! te zien en op www.maxvandaag.nl na te lezen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Column: Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: