Omroep MAX onderzoekt thuisbezorgmaaltijden

18 oktober 2016 | Jorien Slager

De omroep doet een steekproef van veertien thuisbezorgmaaltijden onder zes aanbieders. Bevatten die maaltijden voldoende voedingsstoffen? Zitten er niet te veel bacteriën in? En, zijn ze wel lekker? De uitslag van de steekproef wordt morgen vanaf 19.20 uur op NPO 2 in het televisieprogramma Meldpunt! gepresenteerd.

Iedere week worden tienduizenden kant-en-klaarmaaltijden bezorgd bij vooral ouderen. Soms zijn die koelvers, soms zijn het diepvriesmaaltijden die op de dag van gebruik worden opgewarmd. Maar zijn die maaltijden wel voedzaam en goed van smaak? MAX liet laboratorium Nutrilab een steekproef doen van veertien maaltijden van zes aanbieders, te weten: Apetito, Foodconnect, Lekker Thuis, Vers Aan Tafel, Maaltijdservice en Vers Voor Thuis.

Ook beoordeelt een smaakpanel hoe de maaltijden op smaak scoren. Het panel bestaat uit Janny van der Heijden (culinair journalist), Antoine Hermans (chef-kok), Sandra van Loenen (geriatrisch diëtist), Tim Seure (kookliefhebber en 60-plusser) en Tom Kellerhuis (kok en hoofdredacteur HP/De Tijd).

De uitslag van de bezorgmaaltijdensteekproef is komende woensdag in het MAX-programma Meldpunt! te zien en op www.maxvandaag.nl na te lezen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: