Nonso Chukwuma wint Columbus Trophy met Chooka

9 oktober 2017 | Roy Spijker

Vandaag werd voor de 14e keer de Columbus Trophy uitgereikt aan een succesvolle startende ondernemer die actief is als leverancier aan de gastvrijheidsindustrie. Dit jaar ontving Nonso Chukwuma van Chooka de prijs uit handen van Stephanie van Oorschot & Charles van Goch , de juryleden van de Columbus Trophy.

De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs voor startende ondernemers die succesvol zijn als leverancier aan de hospitality of een innovatief hospitality concept hebben ontwikkeld. Wat begon als een regionale prijs in Zuid-Nederland is uitgegroeid naar een internationale competitie waarbij bedrijven uit heel Europa strijden om de felbegeerde trofee. De winnaar ontvangt niet alleen internationale erkenning maar ook een aanmoedigingsprijs van € 2500,-.

De negen finalisten presenteren hun concept of idee tijdens de beursdagen van horecavakbeurs BBB op netwerkplein Place des Amis. Hiermee biedt de BBB de finalisten een uitgebreid Euregionaal platform om potentiële relaties te ontmoeten.

Winnaar –  Chooka (Frankrijk)

Winnaar Chooka, wat "goede gezondheid en veel succes" betekent, is een kruidenthee zonder geur en smaakstoffen. Het kan ook in cocktails of andere recepten gebruikt worden.

Tweede plaats – Laden EIN – Till Riekenbrauk (Duitsland)

De tweede plaats ging naar Laden EIN, een uniek restaurantconcept. Iedere twee weken wisselt het concept en blijven enkel de locatie en crew hetzelfde. Elke 14 dagen vindt er een pre-opening plaats en kunnen de gasten nieuwe culinaire ervaringen opdoen.

Derde plaats – The Love Bag – Sofie Rockland (Nederland)

De Love Bag is een variatie aan erotische producten verpakt en verzegeld in een zakje. Dit kan op de hotelkamer, in de minibar, in een automaat of in een pakketovereenkomst worden geplaatst voor een unieke hotel ervaring.
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Wordt Tess Posthumus beste bartender ter wereld?

Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse opende genomineerd in de categorie 'Best New International Cocktail Bar'. V...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Advertorial
Fonte Frappés: veganistisch, minder zoet en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Achtergronden Wijn
Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen

Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen, zo blijkt uit onderzoek van wetenschappers van de Polytechnische Universiteit van Madrid. Zij kwamen tot deze conclusie nadat 280 vrijwilligers een blinde smaaktest hadden gedaan. Hierbij moesten zes wijnen geproefd worden, zo lezen we op hln.be. Gelukza...

Columns Achtergronden
Column: maak van het WK gewoon een ander feestje

Het WK Voetbal is binnen de horeca taditioneel het domein van de cafés. Jammer dat onze mannen er dit keer niet bij zijn, maar dat is natuurlijk geen reden om het feest aan ons voorbij te laten gaan. En met al die mensen met buitenlandse roots in Nederland zijn er genoeg mogelijkheden om toch...

Koffie & thee Internationaal
Mondiale koffiesector gebouwd op drijfzand

Terwijl grote fusies en overnames de toon zetten in de koffie-industrie en investeerders miljarden euro’s steken in het eindproduct, verkeert de koffieproductie in zwaar weer. Dit raakt de waarde en economische perspectieven in de hele keten, van koffieboer tot consument. Als het inkomen van b...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: