Nominaties Horecava Innovation Awards bekend

19 november 2015
Nominaties Horecava Innovation Awards bekend

Maar liefst 124 inzendingen mocht de vakjury van de Horecava Innovation Award dit jaar beoordelen. Sfeer,
smaakbeleving, minder verspilling en écht contact zijn de centrale thema’s bij de zestien genomineerde producten en diensten. Tijdens de feestelijke opening van de jubileumHorecava, op de eerste beursdag, worden de categoriewinnaars, de overall winnaar en de winnaar van de Karel de Vos Award bekendgemaakt.

*Prijs*
De winnaar van de Horecava Innovation Award 2016 krijgt behalve de felbegeerde wisselprijs en de roem, een intensief begeleidingstraject aangeboden, op het gebied van financiering, fiscale haalbaarheid en subsidieverwerving. Verzorgd door BDO, Accountants en Adviseurs; de sponsor van de wedstrijd. Pitch communicatie & PR in Amsterdam ondersteunt de winnaar op het gebied van marketing en communicatie. Ook Octrooicentrum Nederland staat genomineerden die dat wensen weer bij met goede raad.

*Inzendingen*
In de vorig jaar geïntroduceerde categorie Digital, Applications & Social Media zit, zoals te verwachten, een gezonde groei. Opvallend is dat nog altijd bijna de helft van de inzendingen in de oude, vertrouwde groep Food & Beverage valt. Tastbare producten die dit jaar hoog scoren op smaak, rekening houdend met het welzijn van de gast. In de categorie Equipment & Services wederom veel energiezuinige innovaties en bij Concepts, Interior & Design swingen de inzendingen tussen retro en hyper-futuristisch.
Al proevend, keurend en testend kwam de onafhankelijke jury, bestaande uit ondernemers, deskundigen en vakjournalisten, tot de volgende zestien genomineerden:


*Categorie Concepts, Interior & Design*

Stoov Docking Station 16; duurzame stoelverwarmer, Stoov BV, Utrecht
Dark, Blond en Sparkling bierglas; glazen voor betere bierbeleving, Enjoying Beer, Den Haag
CityHub; overnachtingscabines, CityHub, Amsterdam
Exota limonade; priklimonade in retro jasje, Exota BV, Veghel

*Categorie Digital, Applications & Social Media*

’t Zusje App; smartphonegebruik ontmoedigende app, Artform, Boekel
Wastewatcher; data tool tegen voedselverspilling, Wastewatchers, Utrecht
BarDoggy; app meet drukte in kroeg, BarDoggy BV, Mijdrecht
Tweedehands etenswaren via BiomassaDHZ.nl; ‘Marktplaats’ voor biomassa, De Klik Biomassa DHZ, Lunteren

*Categorie Equipment & Services*

Rosval Easy-Cooling; koellades en deuren zonder rubber afdichting, Rosval, Best
X-OVEN.3; zuinige houtskooloven, VoC Grootkeukens BV, Amsterdam
Experts’ Collection; wijnglazen voor meer smaakbeleving van verschillende wijntypes, Royal Leerdam, Leerdam
MEIKO vaatwerkspoelmachine UPster model KM 250; duurzame vaatwerkspoelmachine, MEIKO Nederland BV, Barendrecht

*Categorie Food & Beverage*

‘Zoutloze’ koud gerookte zalm; zalm gerookt zonder zout, Zalmrokerij ‘Smoking’, Enkhuizen
Shrubs; serie fruit azijnsiropen op basis van Edik, Ediks BV, Someren-Heide
Pekoe Tea Liqueur; theelikeur serie, Pekoe BV, Amsterdam
Bieterbal; bitterbal op basis van rode biet, Jonathan’s BV, Hoofddorp

*Karel de Vos Award*
Ook bij deze editie van de Horecava Innovation Award wordt weer de Karel de Vos Award uitgereikt. Deze bijzondere trofee, vernoemd naar de in 2012 overleden initiatiefnemer en drijvende kracht achter deze prestigieuze wedstrijd, gaat naar de meest gastgerichte, ondernemerondersteunende innovatie, die bijdraagt aan een betere wereld. De winnaar wordt gekozen uit alle inzendingen.

*Publieksprijs*
Vanaf begin december kan het publiek via de "Facebookpagina":https://www.facebook.com/horecava/?fref=ts van de Horecava stemmen op zijn of haar favoriete innovatie. De publieksprijs wordt ook op de eerste beursdag bekendgemaakt.

~Christel Tuin~

Overig nieuws