Nieuwe naam voor bierbrouwer Bavik

8 januari 2014
Nieuwe naam voor bierbrouwer Bavik

Met de intrede van een nieuwe generatie kiest de Belgische Brouwerij Bavik voor een nieuwe naam: "Brouwerij De Brabandere":http://www.brouwerijdebrabandere.be/. Met een respectvolle knipoog naar 120 jaar geschiedenis, is een nieuw uiterlijk en een nieuw speciaalbier tot stand gekomen. De naam komt niet helemaal uit de lucht vallen, tot 1990 heette de brouwer ook al De Brabandere.

*Goed moment*
“In 2014 viert de brouwerij haar 120e verjaardag”, zegt Ignace De Brabandere. “Dit was de ideale aangelegenheid om de eigen strategie onder de loep te nemen, op zoek te gaan naar onze authenticiteit, en onze waarden opnieuw te bepalen.”

*Gepast verhaal*
“Na een externe enquête en een intern onderzoek in samenwerking met vele mensen die de brouwerij sinds jaar en dag steunen, hebben we onze waarden kunnen distilleren en in een gepast verhaal kunnen gieten. Dit verhaal wordt gevisualiseerd in een nieuwe visual identity van de brouwerij”, vult zoon Albert De Brabandere aan.

*Speciaal bier*
Ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan van de brouwerij werd de limited edition 1894 gebrouwen. Voor de ontwikkeling van het nieuwe bier hebben de brouwers de kerneigenschappen van de biermaker samengevat in één speciaal jubileumbier.

*Tradities*
Brouwerij De Brabandere houdt sinds de oprichting vast aan de traditie om alleen gebruik te maken van aromahop. Daarnaast is de brouwerij ook bekend vanwege de oude eiken foeders waarin het bier twee jaar rijpt.

*In cijfers*
Afgelopen jaar brouwde De Brabandere in totaal 178.281 hectoliter bier. De omzet van de bierbrouwer in 2013 was €18,7 miljoen, de winst voor belastingen bedroeg €2,4 miljoen. Merken van De Brabandere zijn onder andere Bavik, Petrus, en Wittekerke.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws