Nieuwe exotische food hall in Amsterdam

26 maart 2015 |
Nieuwe exotische food hall in Amsterdam<

Een bijzonder project met een culinair tintje, dat is de nieuwe World of Food die aan het begin van de zomer in Amsterdam Zuidoost
zal verrijzen. In een oude parkeergarage slaan tientallen startende culinaire ondernemers uit Amsterdam Zuidoost de handen ineen om gezamenlijk een food hall neer te zetten zoals Nederland nog niet kende. Niet alleen koken ze het streetfood van hun cultuur, ze zijn als kersverse coöperatie ook verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het project. World of Food wordt eind mei 2015 geopend.

Foto: Sarah en Ernest Bawuah, fotograaf: Yasmijn Tan

140 nationaliteiten
Al jaren stond hij leeg: de parkeergarage Develstein in Amsterdam Zuidoost. Maar binnenkort zal de garage het toneel zijn van een bijzonder horecaconcept: World of Food. Een plek waar gevestigde en startende ondernemers de handen ineen slaan om een food hall neer te zetten zoals hij er nog niet was. World of Food wordt een plek waar streetfood van over de gehele wereld wordt bereid door mensen die het koken ervan nog van hun ouders hebben geleerd. Startende ondernemers die hun ondernemersvaardigheden verder willen ontwikkelen. De entrepreneurs komen vrijwel zonder uitzondering uit Amsterdam Zuidoost, dat met zijn 140 verschillende nationaliteiten een goede vertegenwoordiging biedt van de keukens van de wereld. De internationale smaakmakers zullen de binnenkant van de food hall voor hun rekening nemen, de buitenring wordt bevolkt door gevestigde foodketens en restaurant.


Foto: Yasmijn Tan

Uniek horecaconcept
Het plan voor de ongebruikte parkeergarage lag al jaren op de plank, maar recent sloegen het Stadsdeel Amsterdam Zuidoost en projectontwikkelaar Lingotto de handen ineen. Het doel was een uniek horecaconcept. De ondernemers die zich vestigen hebben een belangrijke rol in het project. Zij zijn verenigd in een coöperatie die samen met de gevestigde bedrijven van de buitenring om tafel gaat zitten om zaken als schoonmaak en beveiliging te bespreken. Martijn Bakker namens de betrokken projectontwikkelaar Lingotto, specialist in bijzondere projecten: "Het doel is dat de ondernemers zichzelf uiteindelijk kunnen bedruipen. Samen moeten zij een succes maken van World of Food, want daar vaart uiteindelijk iedereen wel bij. Door ze nauw samen te laten werken, leren ze van elkaar en van de grotere bedrijven. Het is een kans om mensen uit Zuidoost hun culinaire kwaliteiten én hun ondernemerschap te laten ontwikkelen." De Ghanese Sarah Bawuah begint in World of Foods een mini-restaurant waar ze onder meer fufu zal gaan bereiden zoals haar oma het ook al deed. "Het is spannend, want ik werkte de afgelopen jaren alleen als cateraar. Nu krijg ik een eigen restaurant, waarbij ik samen met andere collega’s bezoekers een culinaire wereldreis aanbied."

Wereldkeukens
Stadsdeel Amsterdam Zuidoost is blij met het project, portefeuillehouder Economie Urwin Vyent: "World of Food maakt de veelal verborgen culinaire talenten uit het stadsdeel zichtbaar. We bieden hen een springplank om in een professionele omgeving hun gerechten aan te bieden. Daarnaast sluit dit concept prima aan bij de ontwikkeling in de buurt met haar vele nieuwe bewoners. De honderden studenten van de Spinozacampus kunnen straks bijvoorbeeld op loopafstand de wereldkeuken proeven die dit stadsdeel te bieden heeft."

Over het wel een wee van de ondernemers van World of Food wordt een zesdelige televisieserie gemaakt die vanaf mei op zondagmiddag wordt uitgezonden bij de NTR.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: