Nieuwe culinaire hotspot: Wereldmuseum Rotterdam

7 december 2009 |
Nieuwe culinaire hotspot: Wereldmuseum Rotterdam<

Met de heropening van het gerestaureerde Wereldmuseum op 10 december krijgt de Maasstad er een culinaire hotspot bij. Het klassicistische gebouw, daterend uit 1851, begon ooit als clubgebouw van de Koninklijke Yachtclub, waar de elite feesten en partijen hield. Die Yachtclub-sfeer heeft de Café-Wijnbar op de begane grond meegekregen. Bezoekers kunnen hier tot in de late uurtjes neerstrijken in comfortabele chesterfields.

Op de kaart staan behalve koffie, thee en patisserie ook wijnen uit verre streken en fingerfood. Plus een tijdelijke special: de Oceanië-lunch, geïnspireerd op de gelijknamige tentoonstelling in het museum. De lunch bestaat uit een maaltijdsalde van poke, geelvintonijn, tobiko en dressing van sesam en knoflook.

Chefkok Cees Helder
Vanuit de Café-Wijnbar bereikt de gast het restaurant. Aan ambities geen gebrek. Niemand minder dan chefkok Cees Helder, die drie Michelinsterren bij elkaar kookte in zijn restaurant Parkheuvel, is bij de culinaire activiteiten van het museum betrokken. De menukaart, met zoveel mogelijk met biologische ingrediënten, is in de basis modern mediterraans. Ook hier een zogenaamd Oceanië-diner, met salade van geelvintonijn en een hoofdgerecht met geroosterde rode snapper. Koffie met patisserie sluiten het diner af.

Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Bier
Bierfans halen abdijbier persoonlijk op

Zondag 1 december 2019 was de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier werd natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het werd door de bierbe...

Awards Bier
Scheldebrouwerij pakt weer goud

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tw...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: