Nieuwe culinaire hotspot: Wereldmuseum Rotterdam

7 december 2009 |
Nieuwe culinaire hotspot: Wereldmuseum Rotterdam<

Met de heropening van het gerestaureerde Wereldmuseum op 10 december krijgt de Maasstad er een culinaire hotspot bij. Het klassicistische gebouw, daterend uit 1851, begon ooit als clubgebouw van de Koninklijke Yachtclub, waar de elite feesten en partijen hield. Die Yachtclub-sfeer heeft de Café-Wijnbar op de begane grond meegekregen. Bezoekers kunnen hier tot in de late uurtjes neerstrijken in comfortabele chesterfields.

Op de kaart staan behalve koffie, thee en patisserie ook wijnen uit verre streken en fingerfood. Plus een tijdelijke special: de Oceanië-lunch, geïnspireerd op de gelijknamige tentoonstelling in het museum. De lunch bestaat uit een maaltijdsalde van poke, geelvintonijn, tobiko en dressing van sesam en knoflook.

Chefkok Cees Helder
Vanuit de Café-Wijnbar bereikt de gast het restaurant. Aan ambities geen gebrek. Niemand minder dan chefkok Cees Helder, die drie Michelinsterren bij elkaar kookte in zijn restaurant Parkheuvel, is bij de culinaire activiteiten van het museum betrokken. De menukaart, met zoveel mogelijk met biologische ingrediënten, is in de basis modern mediterraans. Ook hier een zogenaamd Oceanië-diner, met salade van geelvintonijn en een hoofdgerecht met geroosterde rode snapper. Koffie met patisserie sluiten het diner af.

Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Amsterdam Café
Nedstede koopt vastgoed en exploitatie café De Vergulde Gaper in de Jordaan

Nedstede heeft het vastgoed en de exploitatie van café De Vergulde Gaper gekocht. Het beroemde café ligt middenin de Jordaan, aan de Prinsenstraat 30, op de hoek van de Prinsengracht. De Vergulde Gaper is geliefd onder zowel Amsterdamse locals als toeristen, niet alleen vanwege zijn...

Tech Coronacrisis
Horecaplatform Nocto biedt oplossing voor de anderhalvemetersamenleving

De horeca behoort tot één van de industrieën die zwaar getroffen is door COVID-19. Na 81 dagen gesloten te zijn geweest, mocht de horeca 1 juni weer open. Verschillende regels moeten dan wel worden nageleefd. Terwijl ongeduldig wordt gewacht op versoepelingen, komt Rotterdamse sta...

KHN Coronacrisis
Clubs & Nightlife bedrijven pleiten voor heropening per 1 augustus

De versoepelingen die vanaf vandaag ingaan, bieden voor veel sectoren weer enige ruimte om te ondernemen, maar voor de Clubs & Nightlife bedrijven is er nog steeds geen perspectief; zij moeten tot tenminste 1 september de deuren gesloten houden. Dit is niet langer uit te leggen. In Den Haag word...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Bezorgen van drankpakketten door horeca mag niet meer

Vanaf woensdag 1 juli mogen horecaondernemers in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid geen drankpakketten, met daarin licht alcoholische dranken, meer bezorgen, zo lezen we op de website van De Gelderlander. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis werd er voor de horeca een uitzondering gemaakt, m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: