Nieuw museum krijgt gastronomisch caf�-restaurant

20 juni 2009 |

Afgelopen weekeinde opende Neva haar deuren voor het publiek in de Hermitage Amsterdam. Het café-restaurant is gevestigd in de Oostvleugel van het 17e eeuwse monumentale gebouw Amstelhof en heeft haar naam te danken aan rivier de Neva in St.-Petersburg, waarlangs het oorspronkelijke Russische Staatsmuseum de Hermitage zich bevindt. In Neva moeten kunst, cultuur en gastvrijheid op een bijzondere manier samenkomen.

Het kosmopolitische café-restaurant met 34 hoge ramen biedt ruimte aan zo’n 200 zitplaatsen en heeft een panoramisch uitzicht op de binnentuin. In een beschutte hoek aan de achterzijde van de Hermitage Amsterdam, waar tevens de Hermitage voor kinderen is gevestigd, bevindt zich een groot en zonnig terras (150 zitplaatsen) voor een drankje en een kleine maaltijd.

Neva biedt gastronomie en gastheerschap op niveau in een stijlvolle en bruisende omgeving vol kunst en design. Het jonge team met vakmensen draagt de zorg voor een prettige sfeer en professionele service. De menukaart is samengesteld in samenwerking met Les Patrons Cuisiniers. Daarnaast zijn op de moderne menukaart van Neva ook Russische klassiekers terug te vinden; brood wordt gebakken volgens authentiek Russisch recept, terwijl de dagverse patisserie met behulp van Russische patissiers is ontwikkeld.

In Neva kunnen de museumbezoekers en horecaliefhebbers gedurende de dag terecht voor een snelle, eenvoudige of een meer uitgebreide lunch. ’s Avonds is Neva de ideale plaats voor een kwaliteitsdiner á la carte of later op de avond, na bezoek aan een van de omliggende theaters zoals Carré en de muziektheater, voor een licht souper. Gedurende de avond of op verzoek is valet parkeerservice beschikbaar.

Neva is een onderdeel van Amsterdam Village Company (AVC), waartoe ook Hotel Arena, Odeon, David & Goliath (Amsterdams Historische Museum), Brasserie de Brakke Grond, Café Cox en Stanislavski (Stadsschouwburg Amsterdam) toe behoren.

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Ronald Bakker (Bagels & Beans)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: