Training Wet arbeidsmarkt in Balans: voorkom fouten en beheers kosten

10 januari 2020 | redactie

Het zal u niet ontgaan zijn: de horeca heeft nog geen duidelijk beeld over de impact van de Wet arbeidsmarkt in Balans (‘WAB’) op hun onderneming. Naar schatting gaat de nieuwe wet de horecasector tientallen miljoenen per jaar kosten. Daarnaast blijken veel ondernemers bang te zijn dat ze de nieuwe regels niet goed kennen en daarom niet correct uitvoeren. Voor wie fouten wil voorkomen en kosten wil beheersen, biedt de HM Academy de training Wet arbeidsmarkt in Balans aan; de training is specifiek bedoeld voor horecaondernemers, HR-managers en anderen die te maken hebben met personeelskwesties.

Wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2020 is de Wet arbeidsmarkt in Balans (‘WAB’) in werking getreden. Door de WAB verandert er veel ten aanzien van:

- Payrolling
- Oproepcontracten
- Zzp'ers
- Ketenregeling
- WW-premies die de werkgever moet betalen
- Transitievergoeding
- Ontslag

 

Inhoud van deze training

Tijdens de training wordt stilgestaan bij deze wijzigingen en handvatten geboden hoe hiermee om te gaan. Ook zullen de ‘slapende’ dienstverbanden worden besproken. Na het volgen van de training weet u waar de mogelijkheden liggen om geld te besparen op premies, hoe u om moet gaan met oproepcontracten en op welke wijze het ontslagrecht soepeler wordt.

De training wordt gegeven door Jessica Dietz, arbeidsrecht advocaat bij Kennedy Van der Laan.

Klik hier om in te schrijven voor de training

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
11 jaar geleden in De CaféKrant: Jazzcafé Wakker in Eemnes

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2010. We bezochten Jazzcafé Wakker ...

Interview Corona
Fieldlab Cafés: ''We kunnen weer doen waar we goed in zijn''

Stefan Elvers (links op de foto) is een van de gelukkige caféondernemers die deel mogen nemen aan Fieldlab Cafés in Utrecht. "Nou ja, het is helaas maar voor vier dagen, dus van korte duur." De eigenaar van Ubica is wel blij om weer wat te kunnen doen: "Het is gewoon pra ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: