Nick Driehuis tapt mooiste biertjes van Noord-Holland

13 november 2018 | David Bakker

De best getapte biertjes van de regio Noord Holland worden getapt in Aalsmeer. Barman Nick Driehuis van The Beach won maandag 12 november de regionale tapwedstrijd in de Brafoer in Beverwijk.

Van de 66 deelnemers was Nick Driehuis met een score van 178 punten de absolute winnaar. Hij tapte goed, schonk de speciale biertjes goed in en zijn presentatie aan de jury was de beste. Naast Nick, gaan ook Fleur Davidson van Hotel Sonnevanck (tweede plaats), Melvin Baak van DITIS Sunsea (derde plaats), Joyce Simis van Het Ruiterhuys (vierde plaats) en Klaas Goos van Hotel Sonnevanck (vijfde plaats) gaan naar de landelijke finale. Die finale vindt in januari 2019 plaats tijdens de vakbeurs Horecava in Amsterdam.

Voorrondes

Deze voorronde was één van de vijf regionale voorrondes van de Nederlandse Biertapwedstrijden. Daarnaast zijn er nog zestien lokale wedstrijden in het hele land. De winnaars worden afgevaardigd naar de landelijke finale. Deelnemers mogen aan zowel een regionale als een lokale wedstrijd één keer meedoen, hiermee hebben zij dus dubbele kansen op een finaleplek.

Komende regionale voorrondes:

 - 26 november 2018 Regiowedstrijd Oost-Nederland

Passie voor het ambacht

De Stichting Tapwedstrijden.nl wil de bewustwording en daarmee het vakmanschap van horecapersoneel stimuleren. Erwin Storm, voorzitter van de stichting: “In de horeca zijn veel producten die met kwaliteit en aandacht gemaakt en gepresenteerd worden, zoals cappuccino’s en cocktails. De Tapwedstrijden dragen eraan bij om deze kwaliteit ook terug te laten komen in het tappen, schenken en uitserveren van bier. Gespecialiseerde biercafé’s zijn hier al volop mee bezig, maar wij streven ernaar dat deze handelingen overal in de horeca op een hoog niveau komen.”

Stichting Tapwedstrijden.nl

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd in samenwerking met vier grote brouwers, Koninklijke Horeca Nederland en de Tapwacht. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben al 260 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er acht Nederlands Kampioenen gekroond.

Tapwedstrijden kunnen door ieder horecabedrijf of enthousiaste horecamensen worden georganiseerd. De Stichting ondersteunt lokale tapwedstrijden met een ondersteuningspakket. Informatie over de tapwedstrijden, de wedstrijdregels, het protocol en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt, is te vinden op www.tapwedstrijd.nl.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Check de HorecaMarketingkalender 2019!

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2019 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Vijf jaar campagne NIX18: normverandering op gang in de horeca

Op 1 januari is het precies vijf jaar geleden dat de leeftijdsgrens voor roken en drinken werd verhoogd naar 18 jaar. In deze periode is er veel veranderd, ook in de horeca. Omdat het rookverbod al ruim 10 jaar geleden werd ingevoerd, zien horecaondernemers vooral een normverandering bij alcohol. De...

Columns Achtergronden
Column: niet zeuren, maar veranderen

We drinken steeds minder alcohol en eten minder vlees. Ook suikerhoudende dranken, zoals frisdranken en vruchtensappen, gaan minder vaak over de toonbank. Dat is geen aanname, maar een harde realiteit: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het voedingspatroon tussen 2007 en ...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: