Negende editie Nacht van de Fooi

28 februari 2013
Negende editie Nacht van de Fooi

Op zaterdag 1 juni vindt de negende editie van de Nacht van de Fooi plaats. Tijdens deze dag en nacht staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan ontwikkelingsprojecten.

*Het motto*
Op 1 juni staan de steden Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht geheel in het teken van het motto: ‘Keep the Change, Change the World’.

*Studenteninitiatief*
Nacht van de Fooi is een studenteninitiatief met als doel ontwikkelingssamenwerking onder de aandacht brengen bij het uitgaand publiek en daarmee het ondersteunen van een aantal leuke kleinschalige en duurzame projecten. Nacht van de Fooi wordt ondersteund door Impulsis, loket voor ontwikkelingssamenwerking, dat het eindbedrag aan opgehaalde fooi net als voorgaande jaren zal verdubbelen.

*Diverse activiteiten*
In de deelnemende steden worden voor het uitgaand publiek diverse evenementen georganiseerd en zullen alle horecagelegenheden in het teken staan van Nacht van de Fooi. Zo vinden er onder andere activiteiten in de Molenstraat in Nijmegen plaats. Het Marie-Heinekenplein zal het platform worden voor Nacht van de Fooi in Amsterdam.

*Ontwikkelingsprojecten*
De opbrengst van dit jaar gaat naar ontwikkelingsprojecten die vooral op kinderen en vrouwen zijn gericht. De horecabezoeker kan door het geven van fooi bijdragen aan bijvoorbeeld stichting Mama Alice. Deze stichting biedt straatkinderen in Peru onderwijsactiviteiten aan. De opbrengst helpt The Afri-Can Foundation in Kenia met het bieden van kansen aan vrouwen om economisch zelfstandig te worden en weeskinderen een thuis te bieden.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws