Nederlandse Brouwers: We stellen ons flexibel op richting horeca

16 maart 2020 | Thijs Jacobs

Het zijn roerige tijden in ons land. Er gebeurt iets wat we niet eerder hebben meegemaakt en het raakt ons allemaal. Ouderen, werkenden, onze kinderen, de scholen en de horeca.

De Nederlandse brouwerijen hebben al heel snel de nodige maatregelen genomen om hun werknemers veilig te houden en hun verantwoordelijkheid te nemen. Denk hierbij aan zoveel als mogelijk thuiswerken, het uitstellen van zakenreizen, collega’s met lichte verschijnselen meteen naar huis sturen etc.

Voor de horeca in Nederland is dit natuurlijk een echte crisis. We kunnen het ons nauwelijks indenken wat het betekent om ineens te horen te krijgen dat je bedrijf moet sluiten zonder te weten hoe lang dit duurt. Dit brengt veel onzekerheden met zich mee voor zowel de ondernemer als voor de werknemers.

De brouwerijen draaien gelukkig voorlopig nog door. Zodat ook in deze tijden er genoeg bier beschikbaar is. Maar het zijn zware tijden, festivals gaan niet door, orders vallen stil en de horeca is gesloten.

We moeten dit met zijn allen oplossen. Juist nu in deze zware en onzekere tijden doen de brouwerijen er alles aan om naast elkaar te staan.

Daarom stellen de brouwers zich flexibel op richting hun horeca-klanten. De brouwers denken graag mee bij het vinden van oplossingen. De individuele brouwers kijken van geval tot geval naar mogelijkheden om hun horeca-klanten tegemoet te komen. Daarnaast steunen we de horeca richting de overheid om zo snel mogelijk met passende steunmaatregelen te komen.

Nederlandse Brouwers volgt de situatie uiteraard dag voor dag en we hopen dat we zo snel mogelijk elkaar weer de hand kunnen schudden met een biertje erbij.

Ook deze crisis gaat voorbij!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
11 jaar geleden in De CaféKrant: Jazzcafé Wakker in Eemnes

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant. Dit keer reizen we terug naar 2010. We bezochten Jazzcafé Wakker ...

Interview Corona
Fieldlab Cafés: ''We kunnen weer doen waar we goed in zijn''

Stefan Elvers (links op de foto) is een van de gelukkige caféondernemers die deel mogen nemen aan Fieldlab Cafés in Utrecht. "Nou ja, het is helaas maar voor vier dagen, dus van korte duur." De eigenaar van Ubica is wel blij om weer wat te kunnen doen: "Het is gewoon pra ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: