Nederlandse bierbrouwers naar Oregon

17 juli 2014
Nederlandse bierbrouwers naar Oregon

Op de 27ste editie van het jaarlijkse Oregon Brewers Festival in Portland (VS), zullen dit jaar voor het eerst Nederlandse bierbrouwerijen deelnemen. Jaarlijks komen er zo’n 85.000 bierliefhebbers vanuit heel
de wereld naar het festival dat van 23 tot 27 juli wordt georganiseerd in het Tom McCall Waterfront Park.

*Meet the brewer*
Tijdens zonovergoten zomerse dagen kunnen bezoekers van dit Oregon Brewers Festival kennis maken met bier van verschillende brouwerijen. Elke brouwer schenkt dagelijks vijf verschillende soorten biertjes, dus voor ieder wat wils. Tevens worden er ‘meet the brewer’ sessies georganiseerd. Speciaal voor de bezoekers die naast het bier ook geïnteresseerd zijn in het verhaal achter de brouwerij.

*Nederlandse bierbrouwerijen*
Naast de 88 Amerikaanse brouwerijen nemen dit jaar voor het eerst 11 Nederlandse bierbrouwerijen deel aan het Oregon Brewers Festival. Een primeur, want tot nu toe waren op het het festival alleen Amerikaanse brouwers vertegenwoordigd. De Nederlandse bierbrouwerijen die afreizen naar Oregon zijn: Bierbrouwerij Emelisse, Brouwerij Rodenburg, Brouwerij 't IJ, Microbrouwerij Rooie Dop, Brouwerij Maximus, Brouwerij Duits & Lauret, Brouwerij de Molen, Oedipus Brewing, Het Uiltje, Oersoep en Ramses Bier. Via de hashtag #NLtoPDX (PDX staat voor de luchthavencode van Portland) kunnen mensen via social media op de hoogte blijven van de belevenissen van de Nederlandse brouwerijen op het festival.

*Uitwisseling*
Het uitwisselingsprogramma tussen Nederlandse en Amerikaanse bierbrouwers ontstond toen Oregon Brewery Festival directeur Art Larrance de zusterstadrelatie ontdekte tussen Portland en Utrecht. Tijdens een bezoek ontdekte hij de overeenkomsten van het bierbrouwen in Nederland met het noordwesten van Amerika. "Graag willen we een interculturele uitwisselingsrelatie opbouwen voor de lange termijn, zo kunnen we onze passie en kennis delen met de Nederlandse brouwers en zo een langdurige vriendschap opbouwen", aldus Art Larrance.

"*Meer lezen over bier? Klik hier*":http://www.decafekrant.nl/?q=bierbrouwerij&x=zoeken

~Christel Tuin~


Overig nieuws