Nederlands Kampioenschap Biertappen is aanstaande

9 januari 2018 | Thijs Jacobs

De finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen zal ook dit jaar weer plaatsvinden op donderdag 11 januari op de grootste horecabeurs van Nederland; de Horecava in Amsterdam.

Finale NK Biertappen

Op donderdag 11 januari 2018 zullen vanaf 13:30 de beste tappers van Nederland de degens kruisen tijdens het Nederlands Kampioenschap Biertappen op de horecava. Via 5 regionale wedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes hebben uiteindelijk 59 toptappers zich geplaatst voor deze finale.

Tijdens de finale zullen de deelnemers eerst 2 fluitjes en 2 vaasjes dienen te tappen en in de finale komt daar het speciaalbier bij dat aan de jury uitgeschonken dient te worden. De climax; de finale zal rond 15:30 plaatsvinden en om 16:30 is bekend wie de beste tapper van Nederland zal zijn. Informatie over wat tapwedstrijden zijn, de wedstrijdregels en –protocol en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt is te vinden op de site www.tapwedstrijden.nl

Passie en vakmanschap


Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben 500 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er na 13 januari 9 Nederlands Kampioenen gekroond. Volgens Erwin Storm, de voorzitter van de stichting, is de vraag naar gastvrijheid en goed tappen gestegen. “Het niveau ligt elk jaar hoger en wij zien dat ondernemers meer en meer bezig zijn met kwaliteit en service”.

2018

De stichting zal net zoals voorgaande jaren zich voor de volle 100% procent inzetten voor een mooi landelijke finale op de Horecava 2018. Erwin: “In samenwerking met de vier grote brouwers en Koninklijke Horeca Nederland, de Tapwacht en de HORECAVA, alle enthousiaste ondernemers en tappers zullen ook in 2018 weer vele biertapwedstrijden plaatsvinden in heel Nederland”.

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Café Sluiting
Gemeente Amsterdam sluit café na vondst drugs

Op dinsdag 23 januari 2018 is op last van waarnemend burgemeester Van Aartsen, Café Admiraal aan de Admiraal de Ruijterweg gesloten. De sluiting is op grond van de Opiumwet en de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Op 6 december 2017 heeft een integrale controle van politie en gemee...

Horeca Achtergronden
Download de HorecaMarketingKalender 2018 nu gratis!

De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Wanneer zet je nu alweer die asperges op de kaart? Geen paniek; in dit overzicht vind je uiteraard ook de datum van de start van het aspergeseizoen. Je kunt de HorecaMarketingKalende...

Bier Events
Dutch Beer Challenge op 21 maart

Op woensdag 21 maart 2018 wordt Rotterdam voor de vierde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De vierde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal dan plaatsvinden in debatcentrum Arminius. Alle ruim 500 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders worde...

Snacks
Chef Thor bitterballen wordt partner van Nationale Week Zonder Vlees

Chef Thor – vegetarische en veganistische bitterballen - is partner geworden van de Nationale Week Zonder Vlees. Hierdoor kunnen horecagelegenheden of cateringorganisaties die meedoen aan de Week Zonder Vlees, tijdens deze week gewoon bitterballen blijven serveren. Week Zonder Vlees De W...

Bier Achtergronden
Tekort aan bourbonvaten zorgt voor problemen vatgerijpte whiskeybieren

Door de wereldwijde grote populariteit van Bourbon whiskey is de productie van vaten niet meer te volgen. De prijs per vat is daardoor de laatste jaren meer dan verdubbel naar ruim $200,-. Vanwege de hoge vatprijs en populariteit van bourbon kiezen destilleerders ervoor om Bourbon steeds langer te l...

Drinks Achtergronden
Voor versgeperste sappen moet je naar provincie Utrecht

In de provincie Utrecht wordt in de horeca het vaakst zelfgeperste sap aangeboden, zo blijkt uit een data-analyse van het Rotterdamse bureau Datlinq. In Limburg is het aanbod voor de sapjesliefhebber een stuk minder, in slechts 14 procent van de horecazaken kun je verse sap krijgen. Dit is het laags...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: