Nederlands Kampioenschap Biertappen is aanstaande

9 januari 2018 | Thijs Jacobs

De finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen zal ook dit jaar weer plaatsvinden op donderdag 11 januari op de grootste horecabeurs van Nederland; de Horecava in Amsterdam.

Finale NK Biertappen

Op donderdag 11 januari 2018 zullen vanaf 13:30 de beste tappers van Nederland de degens kruisen tijdens het Nederlands Kampioenschap Biertappen op de horecava. Via 5 regionale wedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes hebben uiteindelijk 59 toptappers zich geplaatst voor deze finale.

Tijdens de finale zullen de deelnemers eerst 2 fluitjes en 2 vaasjes dienen te tappen en in de finale komt daar het speciaalbier bij dat aan de jury uitgeschonken dient te worden. De climax; de finale zal rond 15:30 plaatsvinden en om 16:30 is bekend wie de beste tapper van Nederland zal zijn. Informatie over wat tapwedstrijden zijn, de wedstrijdregels en –protocol en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt is te vinden op de site www.tapwedstrijden.nl

Passie en vakmanschap


Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben 500 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er na 13 januari 9 Nederlands Kampioenen gekroond. Volgens Erwin Storm, de voorzitter van de stichting, is de vraag naar gastvrijheid en goed tappen gestegen. “Het niveau ligt elk jaar hoger en wij zien dat ondernemers meer en meer bezig zijn met kwaliteit en service”.

2018

De stichting zal net zoals voorgaande jaren zich voor de volle 100% procent inzetten voor een mooi landelijke finale op de Horecava 2018. Erwin: “In samenwerking met de vier grote brouwers en Koninklijke Horeca Nederland, de Tapwacht en de HORECAVA, alle enthousiaste ondernemers en tappers zullen ook in 2018 weer vele biertapwedstrijden plaatsvinden in heel Nederland”.

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te...

Bier Longread
Achtergrond: de kracht van de wisseltap

Voor veel gasten gaat er niets boven een vers getapt biertje. Hoewel pils nog altijd favoriet is, zijn seizoensbieren niet meer weg te denken. Maar waarom zou je daarin altijd het aanbod van de brouwerij volgen? Ook lokaal zijn er leuke biertjes te krijgen, waarmee je een onderscheidend aanbod neer ...

Awards Achtergronden
Directeur Horeca Stichting Nederland in de race voor succesvolste vrouwelijke ondernemer

Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN), is doorgedrongen tot de finale van de Aithra-Award* 2018. Deze Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat voor succesvol ondernemerschap. Als oprichter van het grootste horeca opleidingsinstituut van...

Awards
Het best getapte bier in Nijmegen komt van Giulio Severijnen

De best getapte biertjes van regio Nijmegen zijn vanaf dit moment te vinden in Café Biessels. Barman Giulio Severijnen won afgelopen maandag 15 oktober de regionale tapwedstrijd van Nijmegen in het NEC-Goffertstadion. Van de 72 deelnemers wist Giulio Severijnen met een score van 171 punten...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: