Nederlands Kampioenschap Biertappen

5 januari 2015
Nederlands Kampioenschap Biertappen

De finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen zal ook dit jaar weer plaatsvinden op maandag 12 januari op de
Horecava in Amsterdam. U bent daar van harte welkom voor een perfect getapt biertje en om verslag te doen van dit spannende kampioenschap.

*Halve finales*
Op 24 en 25 november vonden in Nijkerk de halve finales van de Stichting Tapwedstrijden.nl plaats. Via vele voorwedstrijden hadden de beste 120 tappers van Nederland zich geplaatst voor de districtfinales in Nijkerk om zich daar te kwalificeren voor de landelijke finale op 12 januari in Amsterdam. De beoordeling wordt gedaan door een deskundige jury bestaande uit oud-winnaars, horecahelden en bierspecialisten.

*Finale*
Op maandag 12 januari 2015 zullen vanaf 12:00 de 24 beste tappers van Nederland en de kampioen van vorig jaar, Bas van der Aa, de degens kruisen tijdens het Nederlands Kampioenschap Biertappen op de horecava. In de selectierondes zullen 2 fluitjes en 2 vaasjes getapt dienen te worden en in de halve finale en finale komt daar het speciaalbier bij dat aan de jury uitgeschonken dient te worden. De climax; de finale zal rond 15:30 plaatsvinden en om 17:00 is bekend wie de beste tapper van Nederland zal zijn. Informatie over wat tapwedstrijden zijn, de wedstrijdregels en –protocol en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt is te vinden op de site www.tapwedstrijden.nl

Overig nieuws