Nederlanders grootste terrasgangers onder Europeanen

28 juni 2018 | Thijs Jacobs

Het zomerseizoen staat voor de deur! De zon schijnt steeds langer, wat betekent dat we steeds vaker op het terras te vinden zijn. IENS meldt dat er in 2017 steeds meer reserveringen binnen kwamen voor restaurants met een buitenterras, met een totale stijging van 20%. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders het terras zien als uitermate geschikte locatie voor een romantisch diner of diner date. Hierin blijken Hollanders een grote uitzondering in Europa: we zijn dus opvallend romantisch op het terras.

In totaal was een derde van de reserveringen in Europa bij een restaurant mét terras. Het hoogste percentage lag in Nederland met een overweldigende 70%. Opmerkelijk is wel dat, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, er op het terras in de zomer niet per definitie meer wordt uitgegeven. Met een gemiddeld bedrag van €33 per persoon ligt dit in lijn met wat de Nederlander de rest van het jaar spendeert.

Het merendeel van de gasten koos voor de Franse en Mediterraanse keuken. Zo’n 70% van de reserveringen was voor het diner. Op het terras geven gasten de voorkeur aan flaneren met vrienden en familie in tegenstelling tot zakendiners. Uit het onderzoek blijkt dat enkel de Nederlanders het terras zien als geschikte date locatie, wie wist dat de Nederlander zo romantisch is?

Ongeveer 3.000 van de 50.000 restaurants op de Europese markt die beschikbaar zijn op de IENS app hebben een terras. IENS ging op zoek naar de mooiste terrassen in Nederland én op vakantie.

Nederland

Restaurant C, Amsterdam: Een trendy, maar tegelijkertijd sfeervolle, plek in Amsterdam waar je kan ontdekken hoe belangrijk temperatuur is voor een gerecht. Dit restaurant laat je ervaren dat de smaak en textuur veranderen wanneer een gerecht bij verschillende temperaturen wordt bereid. Met dit creatieve concept dompelt Michiel van der Eerde zichzelf onder in een nieuwe culinaire ervaring, en dat op het terras.

Lemongrass Wijnrestaurant, Den Haag:

In Scheveningen, direct aan de haven, kun je genieten van de beste gerechten uit de Franse keuken gecombineerd met een lekker wijntje. De ideale plek om te ontspannen na een stranddag. De wijnkaart staat vol met weelderige wijnen en het personeel geeft graag advies over de wine-pairing match.

Chung, Rotterdam:

Fenomenale Aziatische keuken in Rotterdam met een Europese twist. Voeg daarbij de warme gastvrijheid en het prachtige uitzicht. Resultaat: een geweldige eetervaring

Italië

La terrazza, Comomeer

Een heerlijk terras aan het Comomeer waar je de best seizoensgebonden ingrediënten en de lokale en zoetwatervis kunt proeven. Beleef de geweldige ervaring van een zonsondergang op het wonderschone Comomeer, met de fonkelende lichtjes van het pittoreske Bellagio op de achtergrond die een magische sfeer creëren.

Frankrijk

Monsieur Restaurant, Parijs

The Lancaster is een charmant 5-sterrenhotel in Parijs. Gebouwd in 1889 door een Spaanse edelman, Santiago Drake del Castillo. Het gastronomische restaurant Monsieur combineert authenticiteit en Franse glamour. De chef-kok, Sébastien Giroud, biedt een menu met alleen de allerbeste producten van Frankrijk aan.

Spanje

Contrapunto Les Arts, Valencia

In de unieke ruimte van "Palau de las Arts", een van de meest gefotografeerde plekken in Valencia, vind je de creatieve keuken van Pablo Ministro. Een jonge en getalenteerde chef-kok met een passie voor muziek en creatieve keuken. Onze favoriet voor eindeloze zomernachten.

Portugal   

Topo Belém, Lisbon:

Topo Belém is een van de meest booming restaurants van dit moment in Lissabon. Dit is het derde dakterras van TOPO, wat ‘top’ betekent. Met een prachtig uitzicht over de rivier de Taag en historische monumenten zal dit restaurant je niet teleurstellen. Zeker niet wanneer je de lekkere cocktails in combinatie met de traditionele Portugese smaken op je tong laat smelten.

België

La Ville Lorraine, Brussel:

Bijzondere plek in de Brusselse gastronomie. Dit restaurant switchte in 2010 van eigenaar. De nieuwe eigenaar heeft deze prachtige locatie kunnen vernieuwen zonder de klassieke stijl van de villa te verliezen. Vergeet niet de tuin met uitzicht op het Bois de la Cambre te bezoeken en waan je in een oase van rust in het hart van Brussel.

Zweden

Josefina, Stockholm

Op het eiland Djurgården vind je restaurant Josefina. Dé plek om de zomer te vieren, deze mooie plek is namelijk ‘s winter niet open vanwege de buitenlocatie. De locatie met zijn grote terras en prachtige uitzicht doet het mooie Stockholm alle eer aan.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Blurring 2.0: goed geregeld?

Consumenten winkelen steeds vaker online en zijn minder vaak in winkelstraten te vinden. Tijdens een dagje uit is het winkelend publiek op zoek naar een 'totaalbeleving' en wordt de keuze voor een horecagelegenheid in toenemende mate bepaald door de sfeer, de beleving en het aanbod. Als hore...

Economie Wijn
2018 uitzonderlijk wijnjaar

Wijnmakers hadden niets te klagen in 2018, het was een prachtjaar. De wijnprijs zal hierdoor omlaag gaan in Spanje en Italië, zo lezen we op NU.nl. Maar geldt dit ook voor Nederlandse wijn? De zomer van 2018 was de warmste zomer sinds minimaal 1706, dit kwam goed uit voor wijnbouwers, temper...

Bier Personalia Brouwerijen
Peer Swinkels directievoorzitter Swinkels Family Brewers

Swinkels Family Brewers kondigt vandaag het vertrek aan van Jan-Renier Swinkels, die na ruim twaalf jaar het directievoorzitterschap overdraagt aan zijn neef, Peer Swinkels. Jan-Renier geeft de familiebrouwerij hiermee ruimte voor doorstroming en vernieuwing. Onder zijn leiding is invulling gegev...

Personeel Video
Horecazaak maakt soap om personeel te vinden

Goed personeel vinden is binnen de horeca een levensgroot probleem. Restaurant De Drie Koningen in Groede maakte daarom een heuse 'soap'. Het filmpje is op Facebook inmiddels goed bekeken en er is de nodige media-aandacht. Misschien ook voor jouw zaak een leuk idee? ...

Achtergronden Tech
E-mailmarketing: gouden marketinginstrument voor de horeca

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Bier Brouwerijen
Alcoholvrije bier boost Heineken-verkopen

In 2018 heeft met name het eigen merk van bierbrouwer Heineken het goed gedaan. De groei van bijna 8 procent betekent volgens topman Jean-François van Boxmeer de beste prestatie van het merk Heineken in het afgelopen decennium. De inmiddels in 38 landen beschikbare 0.0-variant heeft hierbij f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: