Nacht van de Fooi brengt 65.000 euro op

30 mei 2016
Nacht van de Fooi brengt 65.000 euro op

Afgelopen zaterdag stonden veertien steden in het teken van de Nacht van de Fooi. 581 kroegen, restaurants en uitgaansgelegenheden
stonden deze dag hun fooi af aan zes kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten onder het motto ‘Keep the Change, Change the world’. Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Wageningen, Den Bosch en Delft kleurden gisteren blauw en er werd gul gegeven. Na verdubbeling door partner Wilde Ganzen is er een bedrag van 65.000 euro opgehaald.

*Studenten*
In de veertien steden hebben ongeveer honderd studenten verschillende activiteiten georganiseerd om de Nacht van de Fooi onder de aandacht te brengen. De landelijke opening vond dit jaar plaats in Utrecht op de Ganzenmarkt, waar ook de hele dag een evenement was. In de andere steden werd er ook van alles voorbereid om de Nacht tot een groot succes te maken. Zo stond heel Wageningen op zijn kop en waren er in veel steden workshops, feesten, optredens en standjes neergezet.

*Voor een goed doel*
De opbrengst van de Nacht van de Fooi 2016 komt volledig ten goede aan zes kleinschalige duurzame ontwikkelingsprojecten. Friends Indeed zet in India een tuk-tukreparatiewerkplaats op waardoor 10 gehandicapte kinderen per jaar worden opgeleid tot automonteur. Stichting SamenScholen maakt een duurzaam opvangsysteem voor regenwater op een school in Nicaragua waardoor 240 leerlingen en 10 docenten schoon drinkwater krijgen. Stichting Palm bouwt 75 toiletten voor meisjes in India, waardoor de gezondheid, veiligheid en hygiëne worden verbeterd. The Ray of Light foundation zorgt voor 10 op zonne-energie werkende lampen op de markt in Nigeria, waardoor de economie op een gezonde en veilige manier in stand wordt gehouden. African Foundation of Wonder geeft 30 gezinnen in Ghana kleine ondernemingen waardoor zij zelfstandig worden in hun levensbehoeften.

Nacht van de Fooi heeft afgelopen zaterdag een enorm bedrag opgehaald en heeft ontwikkelingssamenwerking op een positieve manier onder de aandacht gebracht bij het uitgaande publiek. De opbrengst van dit jaar is te danken aan de inzet en het enthousiasme van alle vrijwilligers, horecamedewerkers, horecabezoekers, sponsoren en Wilde Ganzen.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws