Na twee jaar stoppen belangrijkste steunmaatregelen

Auteur: Redactie
Na twee jaar stoppen belangrijkste steunmaatregelen

Per 1 april zijn de corona-steunpakketten van het kabinet stopgezet. Dat betekent dat vanaf vandaag bedrijven geen gebruik meer kunnen maken van subsidies als de NOW-regeling om personeel of de TVL-regeling voor vaste lasten te betalen bij omzetverlies door de coronacrisis. Tevens kunnen ondernemers niet meer automatisch hun belastingbetalingen uitstellen.

Het is niet voor het eerst dat het pakket is stopgezet. Het is een keer eerder voorgekomen. Echter kwamen beperkende maatregelen toch terug, met als gevolg ook het pakket.  

Bijna 22,5 miljard euro werd er overgemaakt om salarissen van personeel door te betalen, verdeeld over 475.000 toegewezen subsidies. Omdat ondernemers tot 13 april de aanvraag in kunnen dienen voor de periode tot vandaag, kan dit aantal nog oplopen. Er werd tot afgelopen zondag daarnaast 400.000 keer gebruik gemaakt van tegemoetkoming in de vaste lasten, voor in totaal 8,5 miljard euro.

Het kabinet meldt dat mede door de regelingen de economie weer volop draait en dat de werkloosheid bijzonder laag is. Nu zou het niet meer nodig zijn omdat de maatregelen tot het verleden behoren. Tevens krijgen bedrijven die ook zonder corona niet te redden zijn, zo geen steun meer.

Overig nieuws