Mongozo beste glutenvrij bier ter wereld

1 oktober 2012
Mongozo beste glutenvrij bier ter wereld

Tijdens de World Beer Awards is het Nederlandse Mongozo Premium Pilsener uitgeroepen tot beste glutenvrije pils ter wereld. Aan de wedstrijden deden dit jaar in totaal 600 bieren mee uit 32 landen.
Een internationaal gekwalificeerde jury bestaande uit circa 40 bierkeurmeesters beoordelen alle bieren die zijn ingedeeld in acht categorieën.

*Onderscheiding*
Jan Fleurkens, Directeur Mongozo: “De World Beer Awards is de prijs der prijzen in de wereldwijde biermarkt. Ik ben dan ook ongelooflijk trots dat wij deze prijs voor de Nederlandse biermarkt in de wacht hebben gesleept en we voor de wereld dus het beste glutenvrije pils maken. Er is door ons jarenlang gewerkt aan het brouwen van een goed glutenvrij pils, met behoud van smaak. Dat is een behoorlijke uitdaging omdat de gluten in de granen aanwezig zijn die de smaak van het bier bepalen. Ons pils wordt inmiddels geëxporteerd naar tientallen landen over de hele wereld. Het winnen van deze prijs bevestigt voor ons dat de jarenlange investering niet voor niets is geweest.”

De exotische bieren van Mongozo bestaan sinds 1994 en worden gebrouwen bij Brouwerij Huyghe. Naast het pils bestaat het assortiment ook uit de exotische biersmaken Mango, Banaan, kokosnoot, Quinua en Palmnut. Vijf van de zes bieren zijn Fairtrade gecertificeerd en herkenbaar aan het Max Havelaar keurmerk op het etiket.

Een op de honderd personen heeft intolerantie voor gluten..

~Frank Lindner~

Overig nieuws