Mogelijk rechtzaak Den Bosch door blurring

8 april 2016
Mogelijk rechtzaak Den Bosch door blurring

De Slijtersunie wil dat burgemeester Rombouts van Den Bosch optreedt tegen retailers die deelnemen aan de proef met blurring. Dat schrijft
voorzitter Ron Andes van de vereniging aan de burgemeester.

*Blurring-proef*
Den Bosch is een van de gemeenten die zich bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft aangemeld voor de proef met blurring. Hierbij experimenteren ruim vijftig gemeenten met de Drank- en Horecawet, door mengvormen tussen retail en horeca te testen.

*Rechter*
Als de burgemeester geen gehoor geeft aan het verzoek om op te treden tegen winkeliers die alcohol schenken, stapt de Unie naar de rechter. Ook vraagt Andes om een lijst van alle ondernemers in de stad die meedoen aan de proef. De Slijtersunie stapte eerder deze maand al met succes naar de rechter in Zwolle nadat de burgemeester daar geen gehoor gaf aan het verzoek op te treden tegen retailers. Boekhandel Waanders In den Broeren in de Overijsselse stad mag van de rechter geen alcohol meer verkopen. Ook heeft de gemeente een tik op de vingers gekregen, omdat die volgens de rechter op onjuiste gronden heeft afgezien van handhavend optreden tegen de verkoop van alcohol in de boekhandel.

~Christel Tuin~

Overig nieuws