Moet De Karseboom toch sluiten?

4 september 2015
Moet De Karseboom toch sluiten?

Scholierencafé De Karseboom in Amersfoort wordt waarschijnlijk toch ontruimd. Twee maanden geleden werd "bekendgemaakt":http://www.decafekrant.nl/nieuws/de-karseboom-in-amersfoort-blijft-wel-open-15446/ dat het café open
mocht blijven, maar over twee weken staat de deurwaarder toch aan de deur. Dit meldt het "AD":http://www.ad.nl/ad/nl/31848/Amersfoort/article/detail/4135060/2015/09/04/Sluiting-dreigt-voor-cafe-Karseboom.dhtml.

*Huurachterstand*
De inventaris moet voor 16 september zijn weggehaald, anders wordt dat gedaan door een bedrijf dat gespecialiseerd is in ontruimingen. Volgens de krant halen uitbater Thomas Kruip en zijn advocaat de komende dagen alles uit de kast om dat te voorkomen. Echter geven zij toe dat de eigenaar van het pand, AB InBev, er juridisch gezien goed voorstaat. Het pand moet ontruimd worden omdat er sprake is van een huurachterstand.

*Frisdrank*
De Karseboom is het enige café in Amersfoort waar jongeren onder de 18 mogen komen. Nadat de minimumleeftijd voor alcohol werd opgeschroefd van 16 naar 18 jaar, heeft Thomas Kruip een frisdrankconcept ontwikkeld voor de jongeren.

Overig nieuws